Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

 • Muista s-postilla!

 •  

   

  >
  Eka viesti 05.03.2004

  Homeland Security Advisory

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?


  maanantaina, huhtikuuta 05, 2004


  Suurin suomalaianen huijaus

  -Tiesitkö, että noin 300 miljoonalla mummon markalla on saatu kaksi maanviljelijää kasvattamaan strutseja, kysyi tuttavani Henkka eilen avantouimaseuran lauteilla. Lauteilla ei juuri sillä hetkellä ollut muita uimareita.

  Kumarruin kiinnostuneena Henkkaa kohti, sillä hänellä on yleensä persoonallinen näkemys maailman menosta.

  -No se on pikkuraha kuittasi Henkka ja kohotti päätään tavalla, mistä tiesin että nyt tulee se varsinainen sivallus.

  -Nyt puhutaan asvalttikartellista ja poliisitalojen rakentamisesta filunkipeiillä. Mutta se on pieni rikos verrattuna siihen, mikä tapahtuu joka päivä eu-rahoilla, TE-keskusten junailemana ja elinkeinopiirien suosiollisella avustuksella. Huijauksen nimi on maaseutuelinkeinon kehittämisprojekti, sanoi Henkka ruskeat silmät välkkyen.

  -Mitä, miten, yritin kysyä?

  -Annas kun kerron, sanoi Henkka ja heilautti kättään.

  -Ensin tarvitaan idea, sen jälkeen haetaan rahaa ja kun rahaa on saatu, valitaan projektisihteeri tutusta porukasta ja pari sukulaista, siis apulaista. Projekti on vähintään kolmivuotinen.

  -Sen jälkeen on saatava vielä joku maanviljelijä tai pari mukaan. Ajatellaan vaikka että projektin nimi on voikukkasilakka-projekti.

  -Voikukkasilakka?

  -Ei sillä projektin aiheella niin väliä ole. Ryhdytään kokeilemaan ja koekeittämään. Tilataan purkit ja purnukat ja niihin oikein taiteilijan tekemät etiketit, painetaan brochyyri liitupaperille ja järjestetään muutama lehdistötilaisuus, osallistutaan parille messuille ja maatalousnäyttelyyn ja jaetaan ilmaisia näytteitä.

  Kun projektiaika on mennyt umpeen arkistoidaan materiaali. Ei kukaan asioita ymmärtävä edes kuvittele, että joku ryhtyy joskus valmistamaan voikukkasilakkaa mutta tilaaja saa paljon arkistoitavaa sekä raportoitavaa ja varmistaa näin tulevan budjettinsa.

  -Suomessa on uhrattu satoja miljoonia erilaisiin nollahankkeisiin. Vai oletko joskus ostanut marketista puolukkaolutta, tyrnikakkua tai tilannut ravintolassa Kalastuksen päivän voittaneita kalaruokia. Mihin ovat kadonneet satojen hankkeiden ja kilpailujen aikana synnytetyt fantasiatuotteet ja fantasia-ideat?

  -Kuinka monta matkailuideaa, joihin kukaan ei usko ja jotka eivät ole koskaan toteutuneet, on vedetty lävitse esimerkiksi Pohjoismaiden ministeriöneuvoston rahoilla, kysyi Henkka ääntään madaltaen.

  Kurki projekti
  -Me esimerkiksi voisimme anoa Intereg III rahaa yli rajat ylittävää kurki-projektia varten. Minä voisin toimia projektisihteerinä ja sinä tutkimusjohtajana, yllätti Henkka.

  -Yli rajat?

  -Niin kurkihan lentää rajojen ylitse. Se on varmasti riittävä peruste. Haetaan rahaa kurjenlihan taloudellista hyödyntämistä varten. Oikea paikka hakea on Merenkurkun neuvosto. Se on paikka joka on rahoittanut eniten nollahankkeita tähänkin mennessä. Kirjoitetaan hakemus ruotsiksi.

  -Luodaan osaprojekteja, joissa simuloidaan kurjenlihan suoramyyntiä, ravintolakäyttöä, purkittamista ja pakastamista sekä savustamista että hiillostamista.

  -Laaditaan korea Kurki Meny liitupaperille: Lämmin- tai kylmäsavustettua kurjenrintaa, suoyrteissä haudutettua kurkea, marinoituja kurkifileitä, Kurkea a´la Söderfjärden ja niin poispäin.

  -Osaprojekteina voisi olla vaikkapa Suuri Kansallinen Kurkiviikko Pohjanmaalla Söderfjärdetissä joskus elokuussa. Sen nimenä voisi olla vaikka Sata Kurkea. Tärkeätä on, että syntyy paljon paperia, sanoi Henkka.

  Keskustelu katkesi kun lauteilla tuli pari eläkeläisrouvaa, mutta jatkui heti kun rouvat olivat poistuneet avantoon.

  -Sundomin kyläraitin varrella olisi lähes joka pihassa kurkijuhlat: lyhtyjä pelimannimusiikkia, käsitöitä, böcklinkiä, maalahden limppua. Projektirahaa löytyisi varmasti.innostui Henkka.

  -Olet ajatellut homman melko pitkälle. Yksi kysymys vain askarruttaa, sanoin, mutta voiko kurjenlihaa syödä?

  -Hekka katsoi minua kuin vähä-älyistä.

  -Näkee selvästi että et ole ymmärtänyt sanaakaan siitä, mitä sanoin. Se ei ole intereg-projektissa oleellinen kysymys. Oleellinen kysymys on, että projekti viedään kunnialla lävitse ja syntyy dokumentteja joiden perusteella rahan jakaja voi hakea uutta rahaa. sanoi Henkka.


  |