Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

 • Muista s-postilla!

 •  

   

  >
  Eka viesti 05.03.2004

  Homeland Security Advisory

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?


  keskiviikkona, tammikuuta 19, 2005


  Videobloggauksesta tuli vuoden hitti
  Tsunamivideot leviävät blogeissa  Kuvablogi Sri Lankasta: http://www.xanga.com/home.aspx?user=sarath
  Sanoja: kuolemanvideo, kuolemanvideot, onnettomuusvideot, onnettomuusvideo, tsunamivideoita, tsunamivideo, katastrofivideoita, katastrofivideo, uhrien kuvia, kuvat, videot, videoblogit, kuvablogit, vblogit

  The Wall Street Journal julkaisi nettiversiossaan 2. tammikuuta merkittävän artikkelin tsunami videoblogeista. Artikkelin kirjoittajat ANTONIO REGALADO ja JESSICA MINTZ piirtävät nopean ja terävän kuvan tästä uudesta web-maailman ilmiöstä. Kaakkois-Aasian tsunamikatastrofin jälkeen nettiin ilmestyi nopeasti kymmeniä tai satoja kuva- ja videoblogeja, jotka ryhtyivät julkaisemaan amatöörein ottamia kuvia ja videoleikkeitä katastrofista.

  Osa blogeista onnistui saamaan sivuilleen alkuperäistä materiaalia, osa tyytyi linkkaamaan muiden kokoon haalimia klippejä omille sivuilleen ja jopa linkkaamaan tv-yhtiöiden tuottamaa materiaalia.

  Osalla bloggaajista ei ole minkäänlaista tietoa, tai edes halua, ottaa huomioon tekijänoikeudet. Yksityisten bloggaajien rinnalle tulivat nopeasti kaupalliset crash- ja sensuroimattomia videoklippejä kuukausimaksua vastaan tarjoavat sivut. Yksi näistä on on Ogrirish.com. FirstAmendment.com
  Ogrish
  http://www.ogrish.com/  Toinen esimerkki tämäntyyppisistä sivustoista on 1 Under Ground, jonka valikoimaan kuuluvat kaikki mahdollinen törky itsemurhavideoista tsunamivideoihin:  Under Ground
  http://www.theeunderground.com/  Uusi trendi
  Kirjoittajat uskovat että vuodesta 2005 tulee videobloggauksen eli vbloggauksen huippuvuosi. Malli on nyt olemassa ja sitä on helppo toteuttaa. Blogin perustaminen käy käden käänteessä keneltä tahansa ilman minkäänlaista koodaustaitoa. Uusien sivujen tekijöitä ei sido minkäänlaiset moraaliset tai eettiset säädökset. Kilpailu muiden samanlaisten sivujen kanssa sekä mahdollisimman suuren kävijämäärän kasvattaminen tuntuu olevan monen blokkaajan ainoa tavoite.


  Sivujen ylläpitäjät ovat laittaneet sivuilleen sellaisia lauseita kuin "Aallot veivät kaksi ihmistä" tai "Tsunami kuolemanvedeo" siinä toivossa että hakukoneet löytäisivät juuri nämä lauseet ja toisivat mahdollisimman paljon hittejä. Kaakkois-Aasian onnettomuudesta oli kulunut vain pari päivää kun Yahoon uutiset kirjoitti että "Katastrofi on tuonut esille sekä ihmisen parhaat että huonoimmat piirteet" Tämä arvio on osoittautunut täysosumaksi.
  Tällä hetkellä trendinä tuntuu olevan shokeeraavien kuvien ja klippien keräily sekä katselu. Mitään muuta selitystä ei löydy sille että hakukoneiden sanalistoilla kiikkuu kärjessä sellaisia hakufraaseja kuin tsunami videos, tsunami video clips jne. Tämän raadollisen puolen rinnalla kulkee toinen linja: videoiden katselu auttaa tavallista ihmistä jäsentämään tapahtumat ja asettamaan ne oikeisiin yhteyksiin:


  Kevin Aylward
  http://wizbangblog.com/
  The Wall Street Journal
  http://online.wsj.com/public/article/0,,SB110470611254614746,00.html
  Even before the tsunami, media watchers had predicted that 2005 would be a big year for video blogging, also known as vlogging.


  Videoblogien suuren suosion syynä on myös se, että kilpailusyistä monet kaupalliset ja uutissivut laittoivat sivuilleen kaikki mahdolliset sivustot, jotka sisältivät materiaalia katastrofista. Siitäkin huolimatta että materiaali on pääasiassa kotivideoilla kuvattua ja kelpaa näytettäväksi lähinnä real-audio tai mediaplayer-tasoisena. Klassiseksi esimerkiksi on noussut 21-vuotis Jordan Golson, joka perusti itselleen joulukuun alussa 2004 nettipäiväkirjan nimeltä "Cheese and Crackers". Golson uskoi että hänen sivuillaan tulee käymään kymmenkunta ihmistä päivässä. Liitettyään sivuilleen tsunami-videoita sivulla kävi ensimmäisenä päivänä indeksoinninjälkeen 640.000 vierasta.


  Jordan Golson
  http://jlgolson.blogspot.com/

  Videoita

  OGRISH.COM
  http://www.ogrish.com/

  Under Ground
  http://www.theeunderground.com/

  Sticker Giat
  http://www.stickergiant.com/page/tsunami_video

  Tsunamivideos
  http://www.asiantsunamivideos.com/

  Waxy.Org
  http://www.waxy.org/archive/2004/12/28/amateur_.shtml

  Full tsunami video footage
  http://www.masternewmedia.org/2005/01/02/full_tsunami_video_footage_pictures.htm

  Extreme Videos
  http://www.ebaumsworld.com/tsunami.html

  Kokoomasivu
  http://channels.lockergnome.com/search/archives/20050102_how_to_find_tsunami_video_footage.phtml

  Cyberjournalist.Net: http://www.cyberjournalist.net/cgi-bin/mt-search.cgi?IncludeBlogs=1&search=tsunami&site=on
  |