Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

 • Muista s-postilla!

 •  

   

  >
  Eka viesti 05.03.2004

  Homeland Security Advisory

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?


  torstaina, maaliskuuta 11, 2004  Ensimmäinen Harry Potter kirja ilmestyi kotiimme melko pian sen ilmestymisen jälkeen. Samoin kävi muiden osien kohdalla. Myös viimeisin, engalnninkielinen, ilmestyi samana päivänä kun se tuli kirjakauppoihin.
  Perheessämme on nyt vietetty harrypotter-elämää. Kirjat ovat lukeneet sekä 12-vuotias junnu että 14-vuotias neiti.


  12-vuotias tosin vaihtoi omansa siskonsa kanssa tennismailaan. 14-vuotias hurahti pottereihin täysin. Ensin ilmestyi harrypotter postikortteja, sitten julisteita, kirjanmerkkejä ja lopulta tyttö vietti tuntitolkulla aikaa pc:n ääressä pottersivuja selaillen. Emme kiinnittäneet asiaan juuri mitään huomiota. Olimme jopa iloisia siitä että tyttö imuroi netistä harrypotter sanakirjan ja opiskeli pottertermit suomeksi.
  Seuraavaksi perheen terminologiaan alkoi ilmestyä pottertermejä kuten ficcit ja betaneuvoja. Ilmeni että perheen neiti oli ryhtynyt kirjoittelemaan fanijuttuja eli ficceja harrypotter fanisivuille. Tyttö paljasti itse nimimerkkinsä ja niitä oli helppo seurata.
  Jutut ovat erittäin hyvin ja sujuvalla suomenkielellä kirjoitettuja mutta sisällöltään täyttä soopaa. Ne muistuttavat kovasti tytön pari vuotta sitten lukemaa Sveet Vallay High-sarjaa.
  Nyt tyttö suunnittelee oman harrypotter kotisivun tekemistä. Hän haluaa myös kuvittaa sen itse. Iskän ja äiskän pitäisi olla tyytyväisiä?

  Kaikki hyvin?
  Tähän saakka kaikki oli hyvin, mutta sitten alkoi tytön huoneeseen ilmestyä wiccalaisia noitakirjoja ja muita okkulttistisia kirjoja. Huolestuimme asiasta. Syynä ei ole kristillinen maailmankatsomus. Olemme vaimon kanssa skeptikkoja, vaan syvempi huoli nuoren ihmisen maailmankatsomuksen muotoutumisesta ja mielenterveydestä.
  Seuraavaksi tuli perheen kieleen aikaisemmin käyttämättömiä sanoja kuten telepatia ja spiritismi. Kehitys kulminoitui siihen että olohuoneeseen levisi tytön huoneesta vahva santelipuun tuoksu ja kun menimme katsomaan niin huoneessa paloi useita suitsukkeita ja kynttilöitä ja tyttö istui vuoteellaan kuin puujumala ja sanoi ottavansa yhteyttä ystäväänsä, joka asuu 500 kilometrin päässä. Minua tapaus huvitti mutta vaimo otti tapauksen hyvin vakavasti, ei vain palovaaran vuoksi. Vaimon huolen taustana on tunnetut julmat tapaukset muutaman viimevuoden ajalta kun mystismiin hurahtaneet nuoret ovat tehneet väkivaltaisia tekoja.

  Vaikeata
  En tiedä vieläkään, miten asiaan tulisi suhtautua. Vaimo on sitä mieltä, että 14-vuotiaan elämään voidaan ja tulee puuttua. Minä puuttuisin varovaisesti.
  Ymmärrän että yhtenä syynä kiinnostukseen taikavoimia kohtaan on muoti-ilmiö mutta myös nuoren ihmisen tarve hallita elämäänsä ja ympäristöään. Tähän taikavoimat, meditaatio jne. antavat mahdollisuuden, jota ei muuten vielä ole.
  Nyt seuraava vaihe on tietysti että uusin suomenkielinen Harry Potter ilmestyy tytön kirjahyllyyn. Vaimo on valmis sen kieltämään. Minä suostun. Harry Potter ei enää ole niin suosittu vieras meillä kuin tullessaan. Perheen ylimääräistä rohkelikkojäsenestä on yhtä äkkiä tullut luihuinen.
  Tämä oli tilanne 9.3. 2003
  Nyt huomenna, 12 maaliskuuta 2004, saamme jäleen kotiimme vanhan tutun kun Harry Potter ja Feeniksin kilta ilmestyy huomenna. Tyttö ilmoitti jo tänään, että hän menee jonottamaan kirjakaupan oven taaksen aamuvarhaisella. Vaimokin on vuoden aikana hieman rauhoittunut. Lähiviikot näyttävät, mihinsuuntaan kehitys kulkee. Tytön kirjahylly on vähitellen täyttynyt alan kirjallisuudesta, joten huoliei ole postunut.
  Asiantuntija sanoi kysyttäessä, että asiaan ei ainakaan vielä kannata puuttua. Nuoren kasvuun kuuluu luonnollisena osana etsia korkeampia voimia avuksi kun omat voimat ja tiedot eivät riitä. Jäämme odottamaan.


  |