Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

 • Muista s-postilla!

 •  

   

  >
  Eka viesti 05.03.2004

  Homeland Security Advisory

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?


  sunnuntaina, tammikuuta 16, 2005


  Sinua seurataan, valvotaan ja kytätään
  Watch ryhmät tarkkailevat lähes kaikkea

  Hakusanoja:
  naapurikyttääjät , tarkkaile, kyttää, kyylää, vakoile, valvo, urki, ilmianna, kavalla, rolli, kieli, paljasta, seuraa naapuriasi, naapureitasi, sosiaalinen kontrolli, group watch, battle black group watch, consumer group watch, group media watch, neighborhood watch, neighborhood crime watch, block neighborhood watch, crime neighborhood program watch  Maassa, jossa siat ovat vallassa, kaikki porsaat pyrkivät ylöspäin - Ja me muut saamme nenillemme niin kauan kunnes opimme läksymme.
  Hunter S. Thompson  Varo, Sinua tarkkaillaan
  Yhdydvalloissa lähes asia kuin asia saa rinnalleen tarkkailu- tai seurantaryhmän. Nämä ryhmät esiintyvät internetissä yleensä watch-etuliitteen kanssa. Watch-seurantaryhmiä on tuhansia. Niistä saa hyvän käsityksen googlettamalla hakurimpsulla "* watch" tai watch groups Huomaa lainausmerkit ja asteriski.  Oman watch-rymänsä ovat saaneet mm. ihmisoikeudet, kuluttajan oikeudet, Irakin sota, radio- ja televisio-ohjelmat, sademetsät, pornografia, ufot, kreationismia kannattavat koulukirjat ja Michael Moore. Moore Watch tarkkailuryhmä sanoo seuraavansa Mooren jokaista askelta ja julkaisevansa askelista tiedot netissä. Onko kysymyksessä parodia vai totinen tosi, sen voi jokainen ratkaista itse.

  Michael Moore Watch
  "I have often be appalled at the depths to which Moore will sink. But this? Pimping some lunatic who is belittling victims of domestic violence in order to further his political agenda? Does this pile of shit have no soul?"
  Michael Moore Watch
  http://www.moorewatch.com/


  Jotain hyvääkin
  Ei naapureiden elämän tarkkailu ole pelkästään negatiivista. Tämä nähtiin tsunamikatastrofin jälkeen Ruotsissa. Ruotsin kadonneiden lista lähes puolittui kolmen viikon kuluessa paljolti naapureiden valppauden ansiosta. Viranomaisille tehty ilmoitus tyhjästä asunnosta johti tarkistuksiin ja sitä kautta listan puolittumiseen. Tilanne on aivan toinen silloin kun ihmiset ilmoittavat esimerkiksi kostonhalussa viranomaisille naapureidensa olevan terroristeja.

  Naapurikyttääminen on nousemassa ongelmaksi myös Venäjällä kun Putinin hallinto on terrroristijahdin nimissä ryhtynyt suosimaan neuvostoaikojen mallin mukaisia korttelikomiteoita eli vapaaehtoista päivystystä ja partiointia. Se kohdistuu etupäässä keskia-asialaisilta näyttäviin naapureihin, sanovat korttelikomiteoiden arvostelijat.

  Koska jokainen joka osaa kirjoittaa hakukoneen hakukenttään sellaisia sanoja kuin human right watch, iraq war watch, amazon watch, media watch ja niin edelleen, tässä keskitytään aiheeseen, jonka hakusana voisi olla neighborhood watch - naapurikyttääjät.
  .
  Naapurikyttääjät
  Suomalaisessa kulttuurissa naapurin asioista huolehtiminen on kovin kaksipiippuinen asia. Toisaalta naapurista pidetään huolta, toisaalta naapurin annetaan elää omaa elämäänsä. Poikkeuksen tekevät vain naapurikyttääjät, jotka ovat ottaneet huolekseen naapurin asioiden seuraamisen kaikissa tilanteissa. Suomalainen asenne tulee hyvin esille sivustolla kyttaajat.net. Tämä Etelä-Suomen kerrostalokyttääjiksi itsensä ristinyt sivusto yltyy hurjaan, absusrdeja piirteitä omaavaan parodiaan. Sivusto avaa suomalaisen kerrostaloasumisen nurjan puolen tarkasti kuin kirurgin veitsi.

  Etelä-Suomen Kerrostalokyttääjät ry. on vuonna 1965 perustettu järjestö, joka valvoo ns. "kyttääjien" etuja. Kyttääjät ovat tunnollisia kansalaisia, jotka valvovat vapaa-aikanaan kerrostalossa naapuriensa elämää ja taloyhtiön järjestystä.  Etelä-Suomen kerrostalokyttääjät
  http://www.kyttaajat.net/

  Campus: tarkkaile naapuriasi
  http://www.uta.fi/campus/992/naapurit.htm

  Tarkkaile naapureitasi ja raportoi
  http://www.tanjakarpela.net/mepe_5_04.shtml

  Kuule Sinua tarkkailaaan
  http://www.evl.fi/kkh/to/kkn/kksv/20042/iiris.htm

  Vasenkätiset on saatanasta
  http://www.student.oulu.fi/~kerimaa/fantto/98/vasurit.htm

  Usan asia on meidän
  http://www.voima.fi/content/view/full/654

  Sosiaalinen kontrolli
  http://www.uta.fi/tyt/avoin/verkko-opinnot/sosiaaliantropologia/yksilo2.html

  Sosiaalinen pääoma
  http://www.nuorisotutkimusseura.fi/index.php?osio=ajankohtaista&sisalto=NTpaivat2004_TRpaaomaAbs

  Yhteisöllisyys on tarpeen
  http://www.hut.fi/~mevirkku/esseeoik.htm

  Googleta sanoilla: sosiaalinen kontrolli!


  On selvää, että naapurikyttääminen on juuri nyt Yhdysvalloissa suuressa huudossa. Tästä kiitos Mr. Bushille. Kautta Yhdysvaltojen on syntynyt laskematon joukko sivustoja, joita yhdistävät sanat neighborhood watch. Ilmiön yhteiskunnallista taustaa voi tutkia hakusanoilla Homeland Security.

  Crime cannot flourish in a community that cares'  Etupäässä WASP:eja
  Leimallista yhdysvaltalaisille kyttäämisryhmille on se, että ryhmät tuntuvat muodostuvan lähinnä waspeista eli valkoisista kristityistä. Yhteisön rauhaa uhkaavat ovat tietysti mustia, mexikaaneja ja muita ei-valkoisia ryhmiä. Tätä ei suoraan sanota mutta asenne näkyy esimerkiksi pdf-muodossa olevista uutiskirjeistä, joissa on kuvattu rikollisia tai sellaisiksi epäiltyjä. Nämä on poikkeuksetta muita kuin valtaväestön edustajia.
  Naapurustosivuja tutkiessa hiipii mieleen ajatus 50-lukuakin synkemmästä ryhtiliikkeestä, missä kaikki poikkeavat julistetaan ?epäamerikklaiseksi? parhaaseen mccarthy henkeen.

  Valvonta, urkinta ja epäluulo jättävät ihmismieleen syvät jäljet. Kaukana ei ole myöskään ajatus omankäden oikeudesta etelävaltojen tyyliin. Pahinta on se, että nykytekniikkaa hyväksi käyttäen kaikki rekisterit, kaikki kirjoitettu ja kuvattu jää elämään niin pitkään kuin dataa on olemassa.  Bush calls on all Americans to participate in homeland security


  Are You Ready?

  We live in a different world than we did before September 11, 2001. We are more aware of our vulnerabilities, more appreciative of our freedoms, and more understanding that we have a personal responsibility for the safety of our families, our neighbors and our nation.


  National Neighborhood Watch Institute
  http://www.nnwi.org/

  Indio Police
  http://www.indiopd.org/htm/watch.htm

  Neighborhood Watch Resources
  http://www.oag.state.ny.us/crime/neighborhood_watch/resource_library.html

  Citizen corps
  http://www.citizencorps.gov/programs/watch.shtm

  White House
  http://usinfo.state.gov/is/Archive_Index/White_House_USA_Freedom_Corps_Initiative.html


  Naapureiden onneksi
  http://www.citizenobserver.com/nwg_home.jsp  To spy on americans
  http://www.csmonitor.com/2004/0617/dailyUpdate.html

  Military Can Spy on Americans in US
  http://www.moveleft.com/moveleft_essay_2004_06_22_military_can_spy_on_americans_in_us.asp
  NSA says it will not spy on Americans
  http://www.shmoo.com/mail/cypherpunks/dec99/msg00083.shtml

  Pentagon database to spy on Americans
  http://news.zdnet.co.uk/business/0,39020645,2131231,00.htm

  New Domestic Spy Agency
  http://www.heritage.org/Research/HomelandDefense/EM848.cfm

  FBI tracks peace activists
  http://www.ratical.org/ratville/JFK/JohnJudge/COINTELPRO80s.html


  Joatain mätää Britanniassa

  Brittiläinen naapurikyttääminen tuntuu poikkeavan jenkkiläisestä. Britanniassa leimallista on vanhojen naapurihyveiden korostaminen sekä yllättävän myötäsukuinen suhtautuminen poliisiin. Tämä poikkeaa jyrkästi siitä ?kotini on linnani?-ajattealusta, joka skandinaviassa liitetään britteihin. Hiukan syvemmältä kaivaen taustalla on pelko muukalaisuutta kohtaan.

  Brittiläisella naapurikyttääjät sivustolla annetaan varsin yksityiskohtaiset ?step by step?-ohjeet naapureiden valvontaan ? vai pitäisikö sanoa naapuruston seurantaan perustuvan ryhmän perustamiseksi.

  Mielenkiintoinen piirre Britanniassa on poliisin ja kantaväestön yhteistyö bobbyjen kanssa. Poliisi on ystävä. Brittiläinen sivusto "Police Oracle" on omien sanojensa mukaan poliisin ulkopuolinen, mutta poliisin kanssa yhteistyötä tekevä organisaatio?.

  Police Oracle is independent of the Police Services of the UK. We liaise closely with police groups and associated outside agencies to ensure that Police Oracle is a relevant and useful resource. This liaison is a permanent feature of Police Oracle. Everyone knows that the police are there to fight crime, but they need your help to do an effective job. Neighbourhood Watch is all about an active partnership.  Police Oracle
  http://www.policeoracle.com/
  http://www.hanwag.org.uk/concept.htm
  http://www.hanwag.org.uk/
  http://www.neighbourhoodwatch.net/  Pidä huolta naapurista
  Omaisuuden suojeleminen varkailta ja tihutyön tekijöiltä on ymmärrettävää. Samoin vanhusten ja lasten elämän seuraaminen ja suojelu. Eli tuo vanhaan suomalaiseen kyläkulttuuriin ja työväestön puutalokortteleihin kuulunut luonnollinen elämänmeno ja huolenpito. Virtuaaliajan "naapurikyttäämisessä" on kuitenkin piirteitä, jotka on syytä nostaa yleiseen keskusteluun.

  Tällaisia kodinturvajoukkoja on aika ajoin pyritty perustamaan myös Suomeen. Eräät ryhmät ovat vaatineet itselleen jopa kevyttä aseistusta tyyliin pamput ja kaasuaseet.. Tällaista ajattelua edustavat mm. eräiden rannikkokaupunkien venesatamia valvovat vapaaehtoisryhmät.. Toistaiseksi vaatimuksiin ei ole suostuttu.

  Toinen ääripää on täydellinen välinpitämättömyys. Vähintään kerran vuodessa saamme lukea iltapäivälehdestä, että asunnosta on löytynyt monta kuukautta sitten kuolleen yksinäisen ja hyljätyn vanhuksen ruumis. Tai että vuodenvaihteessa ei mistään tahtonut löytyä vapaaehtoisia eli ns. "Vaeltavia Vanhempia" seuraamaan nuorison uudenvuoden viettoa.

  Aivan oma lukunsa naapurikyttäämisen agendassa ovat erilaiset vapaaehtoiset maanpuolustusjärjestöt. Ulkopuoliselle kaikuneiden tietojen mukaan eräissä paikallisjärjestöissä on avoimesti harjoiteltu tilanteita, joissa kohteena ovat muut kuin suomalaista syntyperää olevat ryhmät. Pelon ja epäluulon ilmapiirissä tapahtuva ajattelun militarisoituminen on yhteiskunnallinen uhka, ei mikään suojautumiskeino..


  Kommentoi anonyymisti


  alan.bitit (miukumauku) gmail.com - anonyymisti tästä:
  http://anonymizer.secuser.com/3.0/services/email-anonyme.htm
  |