Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

 • Muista s-postilla!

 •  

   

  >
  Eka viesti 05.03.2004

  Homeland Security Advisory

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?


  torstaina, tammikuuta 27, 2005  Verkkohuijarit, scammerit ja muut metkuilijat
  Verkkossa kalastavat etsivät saaliinsa hyväuskoisista


  Spam2Spammers (hieno sivu suomeksi) http://www.kotisivut.org/spam/index.html


  Sanat: phishing, verkkohuijaus, verkkohuijarit, scammerit, lumesivut, lumepankki, luottokorttitiedot, kirjautumistiedot, henkilötiedot, salasanat, käyttäjätunnukset, nigerialaishuijaukset, nigerialaishuijaus,väärennetyt sähköpostiviestit, huijausviesti, huijausviestit


  Verkkohuijauksessa eli phishingissä käyttäjä yritetään saada luovuttamaan tietoja aidolta näyttävään verkkopalveluun, joka on väärennetty ja jonka tarkoitus on kerätä luottokorttitietoja, verkkopalvelun kirjautumistietoja tai henkilötietoja rikollista toimintaa varten.
  Toiminta tapahtuu usein väärennetyillä sähköpostiviesteillä, jotka näyttävät tulevan käyttäjän omalta pankilta. Rikolliset ovat alkaneet myös kiristää yksittäisiä yrityksiä ja uhata niiden asiakkaita yhtiön nimissä tehdyillä phishing-hyökkäyksillä. Spammerit keksivät jatkuvasti uusia tekniikoita.


  Laajempi nimitys metkuilijoille on scammers. Heidän joukkoonsa kuuluu suuri määrä erilaisia huijareita avioliittoon pyrkivästä venäläisestä Nataljasta ja nigerialaishuijareista VISA ja työpaikkahuijareihin. Huijareiden kirjo on kaiken kattava.

  Verkkohuijarit ovat ryhtyneet käyttämään myös trojalaisia hyökkäyksissään. Mikäli koneelle päätynyt trojalainen pääsee saastuttamaan koneen, pystyy hakkeri muokkaamaan koneen nimipalvelua" (hosts-tiedostoa) haluamallaan tavalla. Kun koneen omistaja seuraavan kerran päättää suunnata tuttuun verkkopalveluun, niin hän päätyykin väärennetylle huijaussivustolle.

  Ehkä yleisin huijaustapa on lähettää uhrille sähköpostia, jossa väitetään asiakkaan ylittäneen tilinsä tai pyydetään päivittämään tai tarkistamaan asiakastiedot., Näin huijarit saavat käyttöönsä kaipaamansa käyttäjätunnukset. Samalla voidaan kysellä muitakin tietoja osoitteesta sosiaaliturvatunnukseen.

  Kehitys kehittyy
  Huijaus voidaan tehdä myös käyttämällä oikeaa ja aitoa sivua. Kaksi helsinkiläismiestä on joutunut tällaisen huijauksen kohteeksi. Huijarit toimivat käyttämällä hyväksi aitoa saksalaista verkkosivua, joilta suomalaiset miehet olivat etsineet ajoneuvoja. Kumpikin mies menetti huijareille noin kolme tuhatta euroa. Lisäksi he tekivät turhan matkan Saksaan.
  Phishingin yleisyydestä kertoo mm. se, että verkkohuutokauppa eBay on perustanut oman sähköpostipalvelun.. Yhtiö yrittää siten ehkäistä eBayn nimissä lähetettyjen phishing-huijauspostien tehoa.


  How scammers run rings round eBay: http://www.theregister.co.uk/2004/11/16/petty_fraudsters_ebay/


  Hyökkäykset lisääntyvät
  Viime vuoden tilastojen valossa pshing hyökkäykset tulevat lisääntymään kuluvana vuonna. Tietoturvayhtiö F-Secure on luvannuat ottaa vastaan näytteitä viesteistä, joiden avulla yritetään huijata vastaanottaja paljastamaan esimerkiksi pankkitiliin liittyviä tietoja, luottokortin numero tai jokin salasana.

  -Nämä huijaukset täyttävät roskapostin tunnusmerkit (viestit tulevat pyytämättä ja niitä lähetetään usein joukkopostituksina). F-Secure kuitenkin käsittelee näitä viestejä mieluummin erillisenä ongelmana, koska verkkohuijaukset ovat vakava tietoturvauhka, todetaan yahtiön verkkosivulla Lähetä verkkohuijausviestien näytteet osoitteeseen phishing-samples@f-secure.com zip-liitetiedostona. Lisää tietoa asiasta osoitteessa::


  F-Secure:
  http://support.f-secure.fi/fin/home/spamproblem/sample/
  Lue lisää aiheesta:
  http://news.com.com/Scammers+use+Gmail+invite+as+phishing+hook/2100-1032_3-5367986.html?tag=nefd.top
  Anti-Phishing working groups: http://www.antiphishing.org/
  Anti-Phishing Guide: http://www.firewallguide.com/phishing.htm
  |