Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 



Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

  • Muista s-postilla!

  •  

     

    >




    Eka viesti 05.03.2004

    Homeland Security Advisory

    This page is powered by Blogger. Isn't yours?


    keskiviikkona, joulukuuta 29, 2004


    Googlella hakkerointi on hauskaa
    Mutta muutkin hakukoneet osaavat

    "Its [Google's] powerful computer "crawls" over every Web
    page on the Internet at least every couple weeks, which means
    surfing every public server on the globe, grabbing every page,
    and every link attached to every page. Those results are then
    catalogued using complex mathematical systems
    ."
    Washington Post

    Google hakkerointi
    Amerikkalaiset ovat mieltyneet näyttäviin ja tunteita nostattaviin sanoihin. Yksi näistä sanoista on hakkerointi. Kun sana yhdistetään sanaan Google, kohottaa tavallinenkin surffaaja kulmakarvojaan. Mitä? Voiko Googlella hakkeroida? No, jos nyt ei aivan hakkeroida niin ainakin yrittää kaivaa esille tietoja, jotka eivät ole tarkoitettu kaikkien katsottavaksi.
    Kun hakukone Googlen luojat aikoinaan kehittivät Google Advanced- eli laajennetun haun, he tuskin ajattelivat että hakua voidaan käyttää muuhunkin kuin etsinnän parantamiseen. Innokkaat googlaajat huomasivat nopeasti että esimerkisi inurl-haku tuo esille paljon sellaistakin mitä ei ole tarkoitettu kaikkien silmille.

    Innokkaat kokeilijat ja keksijät huomasivat nopeasti, että vaikkapa hakurimpsu site:www.firma.com filetype:xls budjetti saattoi tuoda näkyville exel taulukkomuotoon laaditun budjetin. Aivan samoin hakurimpsu site:www.kunta.fi "ei julkiset asiat" saattoi tuoda selailijan eteen dokumentin, joka oli ns. etuajassa.
    Kokemuksien karttuessa alkoi internetin keskusteluryhmissä kokemusten vaihto. Nettiin ilmestyi myös sivuja, jotka keskittyivät pelkästään Googlella hakkerointiin. Ilmiö oli valmis. Kun vielä tunnetut mediat tarttuivat aiheeseen, oli lopputuloksena uuden käsitteen vakiintuminen. Tänään Google hakkeroinnilla (google hacking) tarkoitetaan hakukoneen epäilyttävää käyttöä.

    Mistään rikollisesta toiminnasta ei ole kysymys niin pitkään kun sattumalta tai tarkoituksella löydettyjä tietoja ei käytetä väärin.

    Minä - google hakkeri
    Google hakkeriksi tullaan opettelemalla hakukoneen käyttö mahdollisimman perusteellisesti. Englanninkieltä taitava suuntaa suoraan sivulle Google Help Central http://www.google.com/help/

    Google hakkeriksi tullaan siis opiskelemalla hakukoneen käyttö etu- ja takaperin. Tämän lisäksi tarvitaan suuri määrä luovaa mielikuvitusta ja ehkä ripaus luovaa hulluutta ja ennen kaikkea runsaasti gross over ajattelua. Erinomainen paikka jatko-opintoja varten: http://www.googleguide.com/

    url-hakkerointi
    Lyhenne URL johtuu sanoista Uniform Resource Locator ja tarkoittaa yleisesti osoitetta, joka viittaa Internetissä olevaan "resurssiin", joka voi olla esimerkiksi tekstidokumentti, HTML-dokumentti, kuva, äänite tai ohjelma. Tavallisimmin URL viittaa webissä olevaan "resurssiin", jolloin sitä voi kutsua Web-osoitteeksi. Yleisemmin URL voi viitata myös vaikkapa FTP-palvelimeen.
    Kuten yllä olevasta näkee voi url-polun varrelta löytyä "mitä tahansa". Url:stä haetaan google-operaatttoreilla allinurl ja inurl. Haku inurl:budjetti filetype:xls etsii web-osoitteita, joiden url-polun varrella on kansio nimeltä budjetti ja sieltä edelleen exel tiedosto, jonka oletetaan sisältävän budjetti-tietoja. Kansion nimenä voi tietysti olla myös "salasana(t)", "admin". "e-maili(t)" tai jotain vielä kiehetovampaa. Kokeile itse.
    http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/webjulk/1.1.html#url

    Kolmen konstin timpermanni
    Google hakuihin on helppo liittää hakkerimaisia piirteitä. Voit tutkia vaikkapa millaisia dokumentteja löytyy kotikuntasi sivuilta. Tai vaikkapa millaisia tiedostoja on jonkin yhdistyksen tai organisaation sivuilla.
    Voit etsiä pdf, doc, rtf, xls (exel taulukko) tai ppt (powerpoint esitys) tiedostoja. Nämä ovat tavanomaisimmat. Google osaa etsiä myös Microsoft Works tiedostoja (filetype:wps), Microsoft Write tiedostoja (filetype:wri), Lotus WordPro tiedostoja (filetype:lwp) ja WordPerfect (WPD ja WP-tiedostoja). Teoriassa Googlen pitäisi löytää muitakin tiedostotyyppejä. Google ei ole listannut filetype-hakuun Corellin cdr-tiedostoja. Saat niistä kuitenkin listauksen kirjoittamalla: filetype:cdr inurl:cdr

    Kirjoita haku muotoon site:www.kotikunta.fi filetype:pdf, xls jne.

    Salapoliisityötä
    Asteriskia käyttämällä voi yrittää kaivaa vaikeasti tavoitettavia sähköposti-osoitteita. Esimerkiksi hakulause "pekka.*@luukku.com" kertoo kaikki pekka-nimiset henkilöt sukunimineen, joilla on sähköpostiosoite luukku.comissa.

    Kuka kirjoitti mitä?
    Voit helpolla tutkia vaikkapa sitä, onko joku työtovereistasi lähetellyt nyyssejä firman koneelta edellyttäen tietysti että firmalla on oma domaini. Menet vain Googlen keskusteluryhmien lisäasetuksiin ja kirjoitat: Kaikilla sanoilla kenttään vaikkapa näin: *@omafirma.fi. Käyttämällä asteriskia at-symbolin edessä ja jatkamalla domainnimellä. Saat listauksen kaikista domainilta nyysseihin lähetetyistä postauksista. Jatkamalla viestien tutkimista saat selville kuka on postannut, mitä, koska jne.

    Suurin osa googlehakkeroinnista on tietysti normaalia tietojen hakemista käyttäen hyväksi laajennettua hakua. Mutta työvälineitä voidaan käyttää sekä hyvään että pahaan. Juuri tästä syystä googlella hakkerointi noudattaa klassista keihäs ja kilpi tekniikkaa. Kun "hakkerit" keksivät uuden konstin, sivujen ylläpitäjät sulkevat porsaareijän, jonka seurauksena hakkeroitsijat lisäävät voimaa ja kehittelevät uusia konsteja. Näin voi jatkua hyvinkin pitkään, mutta ei ilmeisesti loputtomiin.

    Google Hacking Mini Guide
    http://www.informit.com/articles/article.asp?p=170880

    Voit käyttää kirjan kappaleiden nimiä hakusanoina
    Google Hacks: 100 Industrial Strength Tips & Tools ? Book by O´Reilly
    Searching Google, Anatomy of a Search Result, Hacking Google URLs, Hacking Google Search Forms, Date-Range Searc, Understanding Julian Dates, Using Full-Word Wildcards, Inurl: Versus site:, Googling with Bookmarklets, Third-Party Google Services , XooMLe: The Google API in Plain Old XML, Google by Email, Simplifying Google Groups URLs, "What Does Google Think Of..*", . ect.

    http://www.booksmatter.com/book.aspx?isbn=0596004478&cp=0

    JournalismNet
    Klikkaa sivun vasemmassa laidassa olevia sanoja Spy on People
    http://www.journalismnet.com

    Happy hacking

    Hakusanat: google +homeland +security
    It's moot whether Google deserves to be held accountable: The search engine's popularity has made it a key part of the Web infrastructure and a powerful tool for finding information, including information about vulnerable servers.
    http://news.com.com/2060-12_3-7174.html



    |