Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

 • Muista s-postilla!

 •  

   

  >
  Eka viesti 05.03.2004

  Homeland Security Advisory

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?


  perjantaina, tammikuuta 07, 2005


  Kuolleilta varastetaan henkilöllisyys
  Katastrofi sai huijarit liikkeelle

  "Asia's tragedy has brought out not only the best but the worst in human nature."
  Yahoo News

  Kaakkois-Aasian katastrofissa kuolleilta varastetaan henkilöllisyys ja omaisuus sekä paikan päällä että kotimaissa. Katastrofi on osoittanut ihmisluonteen parhaan ja huonoimmat piirteet, kirjoitti Yahoo News torstaina. Juuri henkilötietojen varastamisesta on tulossa riesa viranomaisille. Rikolliset etsivät nyt henkilötietoja rannoilta, ruumiskasoista, sairaaloista ja nettisivuilta hyödyntääkseen ne mahdollisimman nopesti. ID-tunnusten lisäksi rikollisia kiinnostavat kaikki rahaa sisältävät tai rahaan oikeuttavat maksuvälineet puhelinkorteista klubikortteihin ja digitaalisiin avaimiin. Myös asukkaista tyhjien asuntojen murtajat ovat lähtenet liikkeelle..

  Järkyttävä on myös siepattujen lasten kohtalo. Heidät myydään adoptiorenkaille, seksiorjiksi tai sairaiden länsimaisten lasten varaosiksi.

  Huijarit liikkeellä
  "Aasian katastrofi on saanut liikkeelle rikollisia, jotka yrittävät huijata Internetin käyttäjiä huijaussivuillaan ja -viesteillään. Huijarit lähettävät epämääräisiä viestejä, joissa pyydetään lahjoittamaan rahaa useille henkilöille"
  http://www.digitoday.fi/showPage.php?page_id=14&news_id=39129

  Pannaan googlettaen
  Kun rikollinen on saanut haltuunsa uhrin syntymäajan, osoitteen ja sosiaaliturvatunnuksen, on helppo esiintyä netissä tällä uudella henkilöllisyydellä. Varas voi tilata tavaraa uudella henkilöllisyydellään, jopa avata uuden luotollisen tilin. Katastrofissa kuolleiden henkilötietojen joutuminen vääriin käsiin mahdollistaa myös esimerkiksi asuntomurrot. Juuri tästä syystä Ruotsin valtio ei halunnut julkaista katastrofissa kuolleiden ruotsalaisten nimiä. Asia tuli esille pääministeri Perssonin lehdistötilaisuudessa. Ruotsalainen arki on osoittanut pääministerin pelon todeksi.

  Hiukankin hakukoneiden toimintaa tunteva pystyy nopeasti etsimään internetistä lisätietoja ko. henkilöiden nimillä. Ja kun ne ovat löytyneet, on helppo internetin puhelinpalveluja hyväksikäyttäen selvittää henkilön osoite, jonka voi edelleen syöttää karttapalveluun ja tutkia mahdollista pakoreittiä asuntomurron jälkeen. Vainajien jäljiltä löytynyttä matariaalia voi hyödyntää monin tavoin. Petiaatteessa jokainen dokumentti, joka sisältää valokuvan on kiinnostava, puhumattakaan sirusta tai magneettiraidasta.

  Vanha konsti
  Vanha konsti on ilmoittaa luottokorttiyhtiölle ja pankille osoitteen muutoksesta, jotta rikoksen uhri ei tiliotteista ja karhukirjeistä huomaisi, että henkilöllisyys on varastettu. Tämä kaikki onnistuu varsin helposti pelkällä sähköpostilla, jonka senkin voi väärentää. Tai lähettää sähköpostiviesti webmailin kautta. Tunnettu tosiasia on että henkilöllisyyttä ei varmisteta riittävän tarkasti monessakaan palvelussa.

  Jokapojan- ja tytön keino vähentää henkilöllisyysvarkauksien määrää on että ei jätä henkilötietojaan julkisille www-sivuille, eikä varsinkaan keskustelualueille. Edelleenkin paras keino välttyä asuntomurroilta Kaakkois-Aasian katastrofin kohdalla on perinteinen naapuritarkkailu.

  Ammattilaiset asialla
  Ammattimaiselle rikolliselle kelpaa pienikin tiedonmurunen. Ammattitaiteilijan työhuoneen osoite, puhelinnumero ja aukioloajat ovat erinomaisen tärkeitä tietoja. Loma-aikana uhrin työosoitteeseen lähetetty sähköpostiviesti kertoo paluupostina että ko. henkilö on lomalla ja palaa vasta silloin ja silloin. Riittävän usein kotiosoitteeseen tai kesäosoitteeseen tehty koesoitto paljastaa että uhri on jossakin muualla.

  Tekstarilla salapoliisiksi
  Thaimaalaiset rosvot tuskin lähettelevät tekstiviesteja Suomen Ajoneuvohallintokeskukselle, vaikka vainajalta löytyisi rekisteriote, mutta periaatteessa sinne tekstiviestillä lähetetty rekisterinumero kertoo auton omistajan tai haltijan nimen, osoitteen ja kotipaikkakunnan. Seuraavaksi voi numeropalvelun avulla selvittää puhelinnumeron. Osoitehaulla saattaa selvitä jotain autoilijan perhesuhteistakin ja karttapalvelu kertoo paljon asumisen statuksesta. Tietojen kaivelua voi jatkaa ZEDin verotietopalvelulla, joka kertoo verotetut tulot, pääoman ja varallisuuden. Minimitulorajojen takia rekisterissä on tosin vain noin miljoonan suomalaisen tiedot.
  http://www.satamedia.fi/palvelut.php

  Konstit on monet
  Nettirikollisille ei ole konstikaan etsiä ja varastaa luottokorttitietoja netistä. Jopa pelkkä url-rivin googlettaminen saattaa antaa tulokseksi luottokorttitietoja. Teinirikollinen löytää muutamalla oikein valitulla hakusanalla useitakin sivustoja, missä tekniikkaa opetetaan. Esimerkiksi eräillä google-hakkereiden sivustoilla neuvotaan hakutekniikka kädestä pitäen. Rikolliset suosivat juuri Googlea sen laadukkaiden hakutulosten vuoksi.

  Näille cardisteiksi itseään nimittäville rikollisille ei riitä että he ovat tehneet ostoksia varastetuilla henkilötiedoilla. He ovat myös ryhtynee myymään hankkimiaan tietoja. Näitä voi jokainen googlettaa tarkkaan suunnatuilla hakusanoilla. Cnetin kokeissa tällaisia kokoamasivuja löytyi esimerkiksi Venäjältä ja Hollannista.

  Poista tietoja
  Hakukone .Googlen ohjelmistoissa on mahdollisuus poistaa sopimattomia ja rikollisia sivuja hakutuloksista. Myös yksityishenkilöt voivat pyytää sivuja poistettavaksi, jos niillä on henkilökohtaisia tietoja. Ohjeet löydät Googlen käyttöohjeista. Tietojen poisto ei välttämättä löydä uusia luottokorttitietoja sisältäviä sivuja riittävän nopeasti.

  Voit itse tutustua aiheeseen kirjoittamalla hakukoneesi hakukenttään vaikkapa seuraavaa: credit card thieves, identity theft, credit card hacking, cardist lists, cardist utils, identity fraud, hacking credit card code, find credit card hacking, hacking credit card generator ja niin edelleen. Lisää hakusanoja löydät hakutuloksista.

  Jenkkejä huijataan
  Tutkimuslaitos Gartnerin selvityksen mukaan 57 miljoonaa yhdysvaltalaista nettikäyttäjää arvelee saaneensa tietojen ongintaan tarkoitettuja huijausposteja. Lähes kaksi miljoonaa on luovuttanut huijauksessa pyydetyt henkilö- tai pankkitiedot eteenpäin.
  http://www.digitoday.fi/showPage.php?page_id=14&news_id=30732

  Yahoo News
  From hoax tsunami warnings to fake rescue workers looting bodies and survivors being sexually and financially exploited -- Asia's tragedy has brought out not only the best but the worst in human nature.
  http://uk.news.yahoo.com/050104/323/f9lun.html

  Criminals target tsunami victims
  But the victims of the Asian tsunami now face a new danger - criminals and opportunists trying to cash in on their misfortune.
  http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/asia-pacific/4145591.stm

  How can someone
  How can someone steal your identity? Identity theft occurs when someone uses your personal information such as your name, Social Security number, credit card number or other identifying information, without your permission to commit fraud or other crimes,
  http://www.consumer.gov/idtheft/

  World
  http://www.washtimes.com/world/20050105-120434-6088r.htm


  Identity Theft Resources: http://www.privacyrights.org/identity.htm
  Fight Identity Theft: http://www.fightidentitytheft.com/
  Hacking credit cards is preposterously easy: http://www.theregister.co.uk/2000/03/24/hacking_credit_cards_is_preposterously/
  |