Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

 • Muista s-postilla!

 •  

   

  >
  Eka viesti 05.03.2004

  Homeland Security Advisory

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?


  torstaina, heinäkuuta 22, 2004


  Sanoja: body suspension, genital splitting, meatotomy, bodymodifikaatio, bodymodifikaatio-artist,i amputaatio, Piercing tattoos, carification hemical burns, Body Modification Ezine, Body Modification extreme, hard body modification, surface piercing, cutting, amputation, anal stretching, Pagan Fashion body, ornamentation tomgue splitting ear modification jne.


  Ilta-Sanomat kertoi 20.07 ilmestyneessä uutisessaan, että ?Suositulla loma-alueella Floridan eteläkärjessä Key Westissä on tullut muotin varsin omalaatuinen vapaa-ajanviettotapa: lihakoukussa roikkuminen? Poliisin kertoman mukaan varsin erikoista ajanviettotapaa suosivat ovat tatuointi ja lävistysintoilijoita, joiden olkapäihin on tehty edeltä käsin reijät koukkuja varten?..Rannikkovartiostonja paikallisen polisin mukan ryhmä on harrastanut samaa puuhaa aiemminkin ja aikoo laittaa internettiin kuvia puuhistaan.?

  Extreme kehonmuokkaus

  Lihakoukussa roikkuminen on vain yksi alakulttuurin ääri-ilmiöitä. Muita, vielä raflaavampia, ovat vaikkapa meatotomy eli terskan halkaisu virtsaputken suuntaisesti koko terskan leveydeltä, häpyhuulten operointi tai implanttien kiinnittäminen niihin tai kielen halkaisu. Muita efektejä ovat erilaiset amputaatiot ja arpien viiltely näkyviin tai näkymättömiin paikkoihin ja ulkokorvan muotoilu vaikkapa Spockin tapaan. Jonkinlaista äärimmäisyyttä edustaa myös soivan pillin asentaminen miehen kaluun.

  "Lävistyksillä voi viestittää varmasti mitä tahansa maan ja taivaan välillä lähtien omasta seksuaalisuudesta arvomaailman eri sfääreihin. Niillä voi ilmaista sosiaalista asemaa, niin erottautua kuin samaistua, erityisesti nuorilla tämä näyttää keskeiseltä. Voi olla myös niin, että muut liittävät lävistyksiin enemmän symboliikkaa kuin lävistyksen ottajat itse keskimäärin?, arvelee uskontotieteilija Anne Puuronen Turun ylioppilaslehdessä. "

  Omalta kohdalta tää bodmodin pointti on itsensä
  kaunistamisessa. Teen tällasta eksperimentaalista
  koetta että mitä kaikkea sitä itseensä voi laitella ja
  _silti_ näyttää "söpöltä". Mittarina toimii muun muassa
  vastaantulevat mummot. sillä jos niiltä irtoaa vastahymy
  ei rajaa ole vielä ylitetty...

  Lainaus keskusteluryhmästä

  Lävistysboomi

  Lävistysbuumi alkoi Yhdysvalloissa 1970-luvulla ja levisi siten Eurooppaan muutama vuosi myöhemmin MTV:n musiikkivideoiden välityksellä. Televisiojulkisuus ja nyt internet ovatkin alakulttuurin keskeiset sanansaattajat. Musiikkivideoiden lävistykset olivat vain kosmetiikkaa verrattuna netin lävistys, bodymodifikaatio ja kulttisivuille.
  Netin tähän alakulttuuriin liittyvät nettisivut ja kuvagalleriat ovat lievästi sanottuna shokeeraava kokemus.

  Tohtori.fi:n terveysuutisten mukaan nuorella iällä hankitut tatuoinnit ja lävistykset voivat liittyä riskikäyttäytymiseen, kuten alkoholin, tupakan tai huumeiden käyttöön, syömishäiriöihin, riskiseksiin, väkivaltaiseen käytökseen tai itsemurha-ajatuksiin.

  -Mitä nuorempana tatuointi tai lävistys on hankittu, sitä suurempi on myös riskikäyttäytymisen vaara.

  Terveysuutiset

  Oman vartalon muokkaaminen keskustelu
  Oman vartalon muokkaamisesta on tullut osa länsimaista alakulttuuria joka on lievimmässä muodossaan kaupallistunut tavallisten kauneudenhoitoloiden arkipäiväiseksi bisnekseksi. Huuli, kulma ja muut ns. tavalliset lävistykset ovat hygieenisesti hoidettava rutiini. Sen sijaan muunlainen bodymodifikaatio on vielä tabu ja asianharrastajien juttuja. Alakulttuuriin liittyy myös ideologisia ja uskonnollisia sävyjä, rituaaleja, riittejä ja verileikkejä.


  Itsensä silpomisenkulttuurihistoria on yhtä vanha kuin ihmiskunta. Tässä asiaan keskitytään kuitenkin suomalaisen arkitodellisuuden osalta. Useimmat meistä vanhemmista haluamme suojata lapsemme itsensä silpomiselta.

  Keskustelu aiheesta käy netissä kuumana vilkkainta keskustelu on siperianhurtta.fi, stratovarius.com, fabulousparadice.com klubitus.org ja tuuli.net keskustelufoorumeilla:

  Keskustelu

  Siperianhurtta
  Stratovarius
  Tattoo, Piercing & Fun
  Klubitus
  Tuuli.net

  Älä katso jos olet heikkohermoinen

  Kuka tahansa löytää muutamalla osuvalla hakusanalla pöyristyttäviä kuvia netistä, kuin myöskin keskuteluja itsensä silpomisesta, arpien viiltelystä ja syvemmälti ? inkvisiitio, kidutus, ja näyttäytymiskulttuurista. Oman vartalon muokkaamisen yhteydet rikollisuuteen, huumeisiin ja pakanuuteen (valtän sanaa Saatananpalvonta, koska se vie aiheen ohitse) goottilaisuuteen, vampyyrikulttiin, exibitionismiin jne - ovat vaikeasti hahmotettava kokonaisuus.

  Kokosin tämän sivun keskustelun aloittamiseksi. Syy on yksinkertainen. Olen kahden teini-ikäisen lapsen isä ja tänä kesänä ennen leiririparia toinen lapsista sanoi hankkivansa lävistyksiä, koska kavereillakin on. Ensi kauhistuksen jälkeen tuli halua ottaa asioista selvää.

  Muutamia esimerkkejä:

  Meatotomy
  Rituaaleja
  Roikottelijat
  Gallery
  Gallery II
  BodyPlay
  Bravo

  Nuorten itsensä viiltely (koskee lähinnä itsutuhoisia pyrkimyksiä)
  Viiltelijöiden hätähuuto
  Koskee lähinnä itsemurha-ajatuksia
  Viiltelykeskustelu

  Jos vatsasi kestää
  Sukupuolisen silpomisen levinnäisyys

  Lost Beauty Models
  mallitoimisto kertoo ilmiön kaupallistumisesta ja arkipäiväistymisestä. Toimisto tarjoaa mm. eritavoin lävistettyjä malleja erilaisiin tuotantoihin.
  Lost Beauti

  Apua:
  Nuorten kriisipalvelu
  Mielenterveysseura

  Hantta
  Yksi tunnetuimmista kotimaisista alan yrittäjistä on entinen Hantta Krause. Näin Hantta käyntikortissaan netissä:
  InkyQueen - Wilma 'Hantta' Schlizewski tatuoi taidolla ja tyylillä.
  Myös pigmentointi-, poltto-, arpi-ja intiimituoinnit. Punaista ja mustaa hennaa.

  Käyntikortti

  Jokainen on tuote?
  Lävistykset ja bodymodifikaatio on alkunut kiinnostaa myös filosofeja ja ajattelijoita.

  Martti Lindqvist tuntuu olevan huolissaan siitä nykytrendistä, jonka mukaan jokainen voi itse päättää millainen on. Äärimmilleen vietynä ihminen ikään kuin luo itsestään tuotteen, joka/jota myy. Jotkut ihmiset ottavat tämän imagon luomisen leikkinä - kuten Wilma Schlizewski, entinen Hantta Krause? - toiset eivät ehkä löydä omaa aidompaa itseään koskaan, koska ovat niin luomansa kuvan lumoissa. Vai vankina?
  Mielenterveys-taimi

  Kiinostavin
  osa kehonmuokkauksesta eli itsensä muokkaamisen yhteyteen liittyvät rituaalit, rituaaliyhteisöt tapoineen ja menoineen ja esittäytymiseen ovat toistaiseksi jääneet lähes kokonaan keskustelun ulkopuolelle. Tätä keskustelua ei saa jättää vain fundamentalistikristittyjen saatanapalvontahysterian varaan.

  Mitä kaikkea vartalolleeen voi tehdä? Alla olevan linkin kautta voti tutkia internetin body-resursseja. Otos on kattava, Se sisältää kaikenlaista fetisismistä ja bodymofifikatiosta ja ihon koristeluun maalauksian

  Changeling Fetish

  Aina mielenkiintoinen on myös tv-persoona Yazka
  Lue myös tämä
  The Church of Body Modification,
  valitettavasti en pystynyt tarkistamaan ennen lomaa, onko kysymyksessä pelkkä kusetus vain esimerkki jostakin todellisesta.

  Tatuoinnit ja lävistykset
  Tatuoinnit sekä oikeat, että tarrat ovat kasvattaneet suosiotaan. Ne nähdään ehkä riskittömänä(?) tapana ilmaista seikkailuhenkinen puoli itsestä. Lävistykset ovat levinneet marginaaliryhmiltä valtavirran suosioon, mikä ei ole hard-core lävistäjien mieleen. He näkevät lävistykset tietoisuutta kohottavana rituaalina, ei pelkkänä trendikkyytenä.

  Michael Solomon, Gary Bamossy, Soren Askegaard: Consumer Behaviour A European Perspective (suomeksi)
  Consumer behaviour

  Yleisiä resurreja kannataa googlettaa hakusanalla: lävistykset

  Kaappauksia keskustelufoorumeilta Kun ihmiset huutavat tuskaansa

  Kielenhalkaisu sinänsä vielä menee. En koe sitä mitenkään järkyttäväksi, siinähän on jopa lisko-efekti eli ulkonäöllinen puolensakin. Mutta turmellut sukupuolielimet on jo mun silmissä ihan toinen juttu...

  Joo ei muakaan toi genitaalialueen silpominen hirveesti viehätä, enkä kyllä edes ymmärrä sitä. Mutta implantit mulkun varressa kyllä menee. Niitä en pidä mitenkään sairaina.

  Täytyy minunkin nyt leveillä, oon meinaan aika raju pimu! lävistäjän ex-tyttökaverina mulla on ollut monta lävistystä. osa niistä on edelleenkin tallella. tässä raflaavimmat: neljä kielikorua, kaksi tappia ristiin molemmissa nänneissä, kolme napakorua, kuusi rengasta häppäreissä, tappi välilihassa ja hupussa, smiley, tappi pikkusormen ja nimettömän välisessä lihassa, laajennukset korvissa, tapit molemmissa kulmissa, kaksi huulikorua....

  Niinhän ne ennen Japanilaiset mafiosot eli Yakuzat vai miten se nyt kirjotetaankaan, hioi sellissään pientä kivenmurikkaa palloksi vuoden, ja sitten hammasharjan teroitetulla päällä viilsi pippeliin pikku reiän ja törkkäsi pallon nahkan alle, ja eiku laastari päälle ja ootti että meni umpeen. Ja se oli isoin ja kovin kiho kellä oli ryhmysin sauva, olihan se istunut monta vuotta linnassa.

  Kyllähän kahtia halkaistu penis on hieman hassun näköinen, mutta jos se on omistajan mielestä mukava (ja hän tajuaa, että se tulee esim. rajoittamaan hänen mahdollisuuksiaan löytää seksikumppani) niin mikäpä siinä. Itse olen teinimpänä itseäni "silponutkin," kädessä kauniisti arpia siitä muistutuksena. Niinpä tiedänkin omalta osaltani, että nykyisillä modauksilla ei ole itse-inhon ja epävarmuuden kanssa mitään tekemistä. Päin vastoin. Sen sijaan äitini tunkee nykyiset lävistykseni samaan kategoriaan kuin pentuna käteen nuppineulalla raavitut kirjaimet, sanat ja haavat.

  Äitini ei osaisi kuvitellakaan muuta syytä viiltää ihoaan kuin kivun ja endorfiinien etsintä. Se, etten itse osaa kuvitella poistavani omaa sormeani, ei kuitenkaan tarkoita, ettei jollakulla muulla voisi olla siihen hyvää syytä.

  Joo...
  mulla on tällä hetkellä viis tatuointia: rintalastassa Helloweenin Evil Pumpkin, vasemmassa habassa Straton Torus ja käsivarressa Virgin Steelen miekka Age Of Consentin kannesta. Oikeessa habassa on kelttisymboli ja Gaimanin Sandman. Tarkotus on ottaa jossain vaiheessa kuudes tatska. Lävärit taas ei oo mua oikeen koskaan kiehtonut, mut en delaa, jos jollain niitä on kunhan ei näytä joulukuuselta.

  Mullahan oli parhaimmillaan lävistettynä molemmat kulmat, silmien väli, meduusa ylähuulessa, alahuuli, smiley ja napa... Tykkäsin ihan törkeesti, mut silmienväli oli vähän ikävä koska se tulehtu eikä parantunut ollenkaan... Lopulta se kasvo aika paljon ulos, ja kun mulla oli siinä piikit niin se jäi kiinni peittoon ja repes... Nyt oon duunin takia joutunut ottamaan lähes kaikki pois, eikä arvet oo kivoja... Mun yleinen mielipide on et läväreitä voi olla kuinka paljon vaan, kunhan ne on symmetrisesti...

  Olen itse viillellyt n. kymmenen kertaa itseäni ja se tuntuu minusta vapauttavalta, esim. juuri kun kukaan ei ymmärrä/ei uskalla kertoa kenellekkään niin päästän tavallaan viiltelyn yhteydessä kaikki paineeni ja pahan olon pois.. : en ole pystynyt lopettamaan viiltelyä koska mulla on paha olo melkein koko ajan.. mulla on myös sellanen olo että ei jaksa enää elää tai ei jaksa enää muuten vaan.. et ois iha lopussa.. mun kaveri joutu psykologille siitä ku sil oli masennus ja se viilteli itteensä. iteki oon harkinnu psykologia. suosittelen, apua siitä kuulemma on. toivottavasti parannutaan molemmat!

  Viiltelen aina joskus itseäni kun on paha olo... mutta useimmiten teen sitä siksi että haluan palvoa saatanaa! joo eli olen saatananpalvoja! ärsyttää kun kukaan ei hyväksy sitä että palvoo saatanaa! ajattelisitte järkevästi hyvät ihmiset! mitä ideaa on olla jeesuksen ja jumalan puolella?
  koska jumala uhrasi poikansa maailman puolesta? ei sen takia kannata tehdä mitään koska kuka tahansa olisi uhrannut lapsensa pelastaakseen kaikki ihmiset!
  itsensä viiltely on todella hieno asia ja kipu on oikeastaan ihan kivaa...ja mikä hienointa tässä onkaan on se että veri maistuu helvetin hyvältä!! nam... toivottavasti jossakin on sellaisia ihmisiä jotka ymmärtävät mua... (itsetuho)

  eli eli.... haavena olisi saada koko selän kokoinen, kohtuullisen paksua "viivaa" oleva arpileima... kuka tekee, missä, millon, hintaluokka suurinpiirtein... etc, etc.. thanks...

  Lävistysten jälkeiset tulehdukset ovat usein hankalia. Kieleen tehty lävistys on johtanut jopa kuolemaan. Lävistyksen paikkana voi olla korvan lisäksi kulmakarva, kieli, nenä, napa jne. Korvalehdissä voi olla renkaita, nenässä ja huulessa niitti. Lävistäminen ja tatuointi tuottavat kipua. Lävistystä tehtäessä ihosta otetaan kiinni pihdeillä ja pihtien ontto neula puristetaan ihon läpi. Sekä lävistyksen että tatuoinnin laitattaminen vaatii ehdotonta puhtautta. Lävistystyskohtaa pitää puhdistaa ja lääkitä.

  Ja lisään vielä että en ymmärrä yhtään näitä "lävistykset ovat vaarallisia" paasauksia. Kukin tekee kuten haluaa ja oma on asia mitä itselleen haluaa tehdä. Te jotka ette halua lävistyksiä, niin älkää ottako niitä! Mutta älkää alkako paasata niistä paskaa sellaisille jotka niitä haluaa. Me kaikki tiedämme kaikki mahdolliset riskit, joten mitään uutta tietoa ei ollut noissa edellä mainituissa jutuissa. Ketään ei jaksa enää kiinnostaa! Ja vielä se suututtaa että sellaiset ihmiset joilla ei ole mitään omakohtaista ja oikeaa tietoa asioista, alkavat niistä jauhaa ja levitellä jotain netistä löytämäänsä hapatussaittia.
  Hohhoijaa!


  Palautetta 23.07. 2004
  Ilmeinen asiavirhe
  Itsensä silpomisen ja bodymodificaation yhdistäminen on ilmeinen asiavirhe jonka pienellä tutkimuksella olisi voinut välttää, modificaatiossa tehdään kehoon esteettinen muutos ulkonäön vuoksi itsesilvonnassa itse tapahtuma on tärkeä ja se liittyy läheisesti teini-iän ongelmiin. Lävistys ja modificaatio kulttuuri ovat huomattavasti vanhempia kuin länsimaisen sivistyksen historia. Myös tutkimus johon viitataan on (ongelmakäyttäytyminen) on tehty amerikkalaisten 16-20v. nuorien keskuudessa joten sen paikansa pitävyyttä voi epäillä sekä tutkimuksen tarkoitus hakuisuutta (miettikää montako katujengiläistä tuohon otantaan mahtuu, ja en usko että heidän häiriökäyttäytymisensä johtuu tatuoinneista vaan lähinnä Amerikan heikosta sosiaali tilanteesta)

  Irroitettuja kommentteja
  Asiayhteyksistä irroitettuja kommentteja, asiavirheitä kuvateksteissä (esim. kielenhalkaisu kuvassa ei todellakaan ollut kielenhalkaisua) ja laillisen bodimodifikaatiokulttuurin sekoittamista viiltelyyn ja itsemurhaviettiin. Et siis todellakaan tehnyt tutkimustyötäsi huolella. Joku mainittu asianomainen voisi vaikka tehdä jutusta kunnianloukkaussyytteen.
  Parjon paremman ja uskottavamman jutun olisit saanut tehtyä jos olisit viitsinyt oikasti haastatella ihmisiä ja tutustua "tutkimusaineistoosi" pelkän päivittelyn ja kauhistelun sijaan.
  Lävistys t. pari ei kenestäkään tee saatananpalvojaa t. itsemurhaviettistä.
  Terv. Kymmeniä lävistyksiä omistanut tasapainoinen ja onnellinen aikuinen yksityisyrittäjä
  Rakel Liekki

  Kommenttien kommentteja
  Tämäntyyppisiä asiallisia kommentteja on tullut runsaasti. Alanin Veppiloki ei ole mikään iltasanomat, vaan yksityisenkansalaisen nettipäiväkirja. Myönnän että itsetuhoisella viiltelyllä ja kaupallisella bodymodifikaatiolla ei ole tekemistä toistensa kanssa.
  Silti olen edeleeen sitä mieltä, että oman vartalon runteleminen on merkki syvästä persoonallisuushäiriöstä: hätähuuto. Terskan halkaisut ja häppärikilluttimet eivät kuulu länsimaiseen kulttuuriin. Minusta tutmimustulokset joiden mukaan lävistysintoilu on riskikäyttäytymistä, pitää paikkansa. Ja niinkuin totesin tämä oli aloitus keskustelulle.
  Kiitos kuitenkin asiallisista kommenteista.

  Lisää kommentteja:

  itse asiassa
  näitten asioitten sotkeminen on suhteellisen vaarallistakin, ei pelkästään huvittavaa jos asiaa tarkastelee toisesta suunnasta. jos naureskellaan kirjoittajan kauhistelulle lävistyksistä yms. niin voidaan kai olettaa, että joku katselee sormien läpi viiltelyä, joka ilmaisee sitten sitä pahaa oloa ja jopa itsetuhoisuutta.
  todellakin jopa blogissa olisi hyvä ottaa vastuu sotkemisistaan, vaikka tämä henkilökohtainen omajuttu onkin.
  kertoo paljon kirjoittajan asennemaailmasta ja katsantokannan ahtaudesta, edes silmälaput ei riitä tälle hepulle.

  Kommentin kommentti:
  Minusta blokia huolellisesti lukien olisi selvinnyt, että erotin itsetuhoisen viiltelyn omaksi osakseen. Nyt olen tehnyt sen selvemmin. Näen kuitenkin selvän yhteyden viiltelyn ja carificationin värillä.
  Olen kahden teini-ikäisen lapsen isä. En halua että heistä kumpikaan vaarantaa esimerkiksi tulevan työpaikkansa sillä, että heillä on määly näkyvällä paikalla. Lisäksi pohdin mitä vaikkapa nännikoru vaikuttaa imettämiseen tai häppärikillutimet synnyttämiseen tai terskan halkaisu pojallani perillisten saamiseen. Haluan tulla isoisäksi.

  Lisäksi minua kiinnostaa kovasti rankan luokan bodymodifikaatioon liittyvät rituaalit ja ?uususkonnollisuus?. Jälkimmäinen ei johdu uskonnollisesta vakaumuksestani vaan lähinnä käytännön syistä. Näitä käytännön syitä ovat ammatissani han,kkimani tiedot uususkonnoista jne. Tiedän miten vaikea niistä on päästä eroon.

  Ja vielä: Edustaa ehkä sairasta huumoria kuvitella 80-vuotiasta paappaa määly huulessa ja silmäkulmassa tai samanikäistä mummelia killuttimet häp.. no. jääköön sanomatta.


  |