Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

 • Muista s-postilla!

 •  

   

  >
  Eka viesti 05.03.2004

  Homeland Security Advisory

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?


  torstaina, maaliskuuta 18, 2004  Harry Pottereita luetaan maailmalla niin kuin Pirun sanotaan lukevan Raamattua. On syntynyt kokonainen tulkitsijoiden ihmislahko, joista jokainen lähestyy kirjoja omista lähtökohdistaan: fundamentalisti löytää kirjoista wiccalaisuuteen ja saatananpalvontaan liittyviä piirteitä, ateisti antikristillisyyttä ja huumehemmot viittauksia huumeiden käyttöön. Jälkimmäinen ei ole tienkään mikään ihme jos on tutustunut Kalkaroksen apteekkiin.

  Kirjallisena tuotteena potter-sarja on keskitasoa
  parempi fantasiasarja, mutta ilmiönä ainutlaatuinen.


  Pieni lukija pitää pottereista, koska kirjat ovat jännittäviä, niissä tehdään taikoja ja niissä on paljon mieleenpainuvia sanoja. Näitä ovat mm. velhomaailman suosikkiurheilu huispaus ( quidditch), tavallisia ihmisiä kuvaava jästit (muggles) ja velhokoulu Tylypahka ( Hogwarts). Kirjasarjan upeasti kääntänyt Jaana Kapari onkin saanut työstään kansainvälisen kääntäjäliiton Astrid Lindgren-palkinnon.

  Varsinkin Yhdysvaltojen raamattuvyöhykkeellä J.K Rowlingin potterkirjoihin on suhtauduttu lähes hysteerisesti. Kirjoja on jopa poltettu. Kansan Uutisten Viikko-lehdelle antamassaan haastattelussa Jaana Kapari vastaa (12.3.)

  - Olisikohan niin, että siellä raamattuvyöhykkeellä on kauheasti huolestuttu, kun lapset ovat löytäneet ihan itse jotain. Vai olisivatkohan syynä Potterin arvot, kuten ennakkoluulottomuus. Siinähän törmätään jatkuvasti erilaisiin otuksiin. Olisiko se sitten se paha.
  - Mutta höpo höpö, sanon minä.


  Tulkitsijoita riittää
  Potter kirjojen tulkintoja tutkiessa on syytä muistaa aina tulkitsijoiden omat lähtökohdat. Näin pottereita tulkitaan huumemyönteisellä Puolitotuus sivustolla:

  Vittauksia hallusiogeeneihin
  Ne jotka Harry Pottereita ovat lukeneet, muistavat varmasti ne kaikki kummannimiset kasvit joiden lehtiä ja juuria taikajuomatunneilla jauhetaan juomia varten.. No, teinpä vähän researchia näistä kasveista.. ja sain tietää että ainakin neljä kirjassa mainittua kasvia ovat itse asiassa historiallisesti hallusinogeeneinä käytettyjä kasveja.. Ja niiden vaikutukset muistaakseni vielä täsmäävät taikajuomien vaikutuksien kanssa!

  Minulle HP fanina (ja polttelijana..) tämä on lähinnä viihdyttävää lisätietoa... Kyllähän siitä toki monet räyhäävät suu vaahdossa kuinka tälläinen on lapsille niin kovin haitallista, mutta no... En usko että lapset moisia tietoja tajuavat etsiä, elleivät sitten satu olemaan joko hirmuisia tietokirjatoukkia taikka ovat jäseninä tälläisillä kivoilla foorumeilla joissa suurin osa jäsenistä jotka puhuvat moisia ovat täysi-ikäisiä. Vähän epäilen!!
  Alvic

  LSDMT
  Ahaa, löytyi lisää hassuhassuja juttuja HP5:sta lukiessa! (ei hätää, ei merkittäviä spoilereita..) Eräässä kohdassa mentiin hissillä ja joka kerroksessa kuulutettiin kerros, ja että mitä siellä oli... no kuudennessa kerroksessa kuulutettiin näin: "Level Six: Department of Magical Transportation" Elikkä LSDMT..

  Myös tällänen juttu osui silmään:
  Erästä henkilöä kuvailtiin aika lailla pössyttelijän oloisena ja hänellä oli "bloodshot eyes" eli oli vielä tomaattisilmäkin.. Eräässä kohtauksessa hän kaivoi taskustaan piipun ja sytytti. Piipusta nousi "vihreää kummanhajuista savua.." Että mitä lienee jänniä taikayrttejä poltellut..
  Alvic

  Taika Ninjaja löytyypä sieltä uudesta Potterista tämmönenkin. Sielä on sairaalassa semmoinen osasto joka on varattu "kasvimyrkytyksille" ja oireista yksi pisti silmään, "Unstoppable giggling"

  Puolitotuus

  Vastauaksia potteristeille:
  Potter-huumeet leviävät Australiassa
  Huumeiden myyjät yrittävät Australiassa houkutella yhä nuorempia huumeiden pariin käyttämällä hyväkseen Harry Potteria, kertoo uutistoimisto Reuters. Australiassa on myyty ekstaasitabletteja, joissa on Harry Potteriin liittyviä kuvia. Aikaisemmin nuoria yritettiin houkutella huumeiden pariin Teräsmiehen avulla.
  Vastauksia

  Harry Potter takes drugs

  Kuin piru raamattua
  Osa varsinkin suomenkielisen käännöksen tulkinnanvaraisuuksista johtuu Jaana Kaparin erinomaisesta käännöksestä. Ensimmäisessä osassa, Harry Potter ja Viisasten kivi Kalkaros pitää oppilaille ensimmäisen tunnin taikajuomista ja lausuu...

  ” En odota teidän ymmärtävän kauneutta, joka piilee hiljaa poreilevassa noidankattilassa ja sen hotavissa höyryissä, enkä sitä melkein huomaamatonta voimaa, joka on nesteissä jotka ujuttautuvat ihmisten suoniin, lumoavat mielen, ottavat aistit valtoihinsa. Voin opettaa teille miten pullotetaan mainetta, haudutetaan loistoa, jopa korkitetaan kuolema, jos te ette ole sellainen pölkkypäälauma, jota tavallisesti joudun opettamaan


  Vertaamatta alkuteokseen on mahdotonta sanoa, onko vaikutelma Kaparilta tai Rowlingilta. Aina on toki mahdollista, että Rowling on piilottanut terksteihinsä jujuja aikuislukijaa varten. Huumepropagandasta ja salaviittauksista ei kuitenkaan kysymys,

  -Potterin arvot ovat hyviä arvoja, kuten ystävyys ja ennakkoluulottomuus. Ne ovat tärkeitä, isoja, lämpimiä arvoja, sanoo Kapari

  Pottermaailma on jatkossakin vapaa temmellyskenttä mitä erilaisimmille tulkinnoille. Tulkinnoissa vain hämärtyy, että kysymys on lopultakin vain kirjailijan luomasta fantasiamaailmasta,

 • Lisätty klo. 21.35


 • Harry ja huumeet aiheesta on valtavasti materiaalia nyyseissä eli englanninkielisessä ryhmässä. Mene Googlen keskusteluryhmään ja pudota tämä rimpusu hakukenttään ja ala lukea:

  harry potter drugs group:alt.fan.harry-potter

  Jupe

 • Lisätty pe. 19.03.2004 klo 17.45

 • Derivaatta
  Jenkit jaksaa jauhaa
  Tässä kolme teemaa, jotka toistuvat useimmilla harrypotter keskustelusivuilla. Jotain merkillistä täytyy olla kirjassa joka saa aikuiset??? ihmiset pohtimaan, onko joku romaanihenkilö homo tai kenen kanssa se menee naimisiin tai kehen se rakastuu:

  Surullista
  That is sad.. people now putting Harry Potter's name on drugs.. what would
  they come up with next? Harry Potter in Space???

  Kumman se valitsee
  "Is Harry Potter ever going to fall in love with Hermione or is he
  going to fall in love with Ginny Weasley? In Book IV Harry does decide
  he likes a girl, but it's not Hermione or Ginny. However, he's only 14,
  so there's plenty of time for him to change his mind. ;-)" (4)

  Harry on homo
  Of course Harry is gay. He grew up in a closet under the stairs;
  only allowed out to be useful around the house, and certainly never when
  visitors came. Poor orphaned Harry was destined to go to Stonewall High3
  until an invitation from Hogwarts School of Wizardry allowed him to realise
  his true self - to practice pooffery (or magic then, if you like) - every
  suburban gay boy's dream; dispense with your parents I mean, and then run
  away with the fairies. At school Harry learns to fly, and meets the lovely
  red-headed Ron Weasley; fairy-boy and tight companion.4 Harry seems doomed
  to court the clever if manipulative Hermione, but don't be fooled, his true
  love is for Ron.
  Lainaukset: harry potter drugs group:alt.fan.harry-potter keskusteluryhmästä  |