Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

 • Muista s-postilla!

 •  

   

  >
  Eka viesti 05.03.2004

  Homeland Security Advisory

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?


  perjantaina, maaliskuuta 26, 2004
  Konginkankaan turmaan liittyvä kuva on poistettu 24.3. 2003
  Alan Bitit  Mitä tehdä kun 12-vuotriaalle juniorille kerrotaan, että hän ei pääse enää pelaamaan futista otteluissa. Kesällä hän saa vielä pelata turnauksissa, mutta sitten se on loppu. Huoltojoukkoihin hän kyllä kelpaa. Takana on kuusi elämäniloista vuotta, joiden tärkein sisältö on ollut futis. Mutta se ei merkitse mitään valmentajalle.
  -Nyt pelataan enää voitoista, sanoo valmentaja.


  Juniori liittyi nappulaliigaan kuusi vuotiaana. Futiksesta tuli koko perheen harrastus. Nyt juniori on 12-vuotias. Viimeiset kuusi vuotta ovat kuluneet jalkapallon parissa. Halon mittaisesta pikku vipeltäjästä on kasvanut pitkänhuiskea nuorukainen mutta rakkaus jalkapalloon on säilynyt,

  Pojan huoneen seinällä on jalkapallotähtiä, päiväpeitteessä on jalkapalloaineinen kuva ja huoneen pöytä ja hyllyt ovat täynnä jalkapallolehtiä ja muistoesineitä turnauksista. Seinälle on silkkialustalle kiinnitettynä vuosien uurastuksen aika saadut mitalit.

  Juniori käy harjoituksissa 3-4 iltana viikossa. Yleensä äitinsä matkassa. Olemme viettäneet tuntitolkulla kauniita kesäpäiviä, kylmiä kevätpäiviä ja sateisia syyspäiviä kentän reunalla ja yöpyneet sentin vahvuisella patjalla koulujen juhlasalien lattioilla.

  Juniorin innostus ei ole tippaakaan laantunut. Elämän kolme tärkeitä asiaa ovat jalkapallo, jalkapallo ja pianotunnit. Läksyistäkin juniori selviää jollakin merkillisellä tavalla, jopa kiitettävästi. Paljon aikaa kuluu myös Chanpionship Managerin parissa. Kysymyksessä on tietokonesofta, jonka avulla on mahdollista toimia joukkueenjohtajana ja managerina. Poika on softaa pyörittäessään oppinut englanninkielisen jalkapallosanaston etu- ja takaperin. Samalla hän on oppinut strategiaa ja kaikkien merkittävimpien joukkueiden kokonpanot ja ilmeisesti paljon muuta.

  Nyt sitten loppuu
  Tällä viikolla futisvanhemmat kutsuttiin kokoukseen, missä valmentaja ilmoitti että syksystä lähtien joukkue pelaa vain voitosta. Tämä tarkoittaa sitä, että pojista muodostetaan kärkijoukko, joka pelaa, Muut, no, ne voivat toimia vaikka huoltojoukkona.
  Kaikki oli valmisteltu ukkoköörissä huolella. Valmentajan tukena oli viitisen myötäilijää, jotka perustelivat lähinnä äideistä muodostuneelle joukolle, miksi kaikki eivät saa enää pelata otteluissa.

  -Nyt on tullut aika muodostaa kärkijoukko, josta ehkä joku pääsee aikanaan kaupungin edustusjoukkueeseen, korosti valmentaja monta kertaa.

  -Äiti, joka ihmetteli ääneen, että 12-vuotiaat ole tulleet pelaamaan päästäkseen huonosti menestyvään edustusjoukkueeseen, vaan pelaamaan ja nauttimaan yhdessäolosta, palautttiin tylysti maan pinnalle.

  -Toinen äiti kyseli, että mitä pojille nyt tapahtuu. Valmentajan vastaus oli, että olisi pitänyt harjoitella enemmän, eikä harrastaa kaikkea muuta. Tämä tapahtui ukkoköörin säestäessä takana.

  Eräässä aikaisemmassa yhteydessä valmentaja sanoi, että hän tietää vain yhden futarin, joka osaa soittaa pianoa,

  Samassa yhteydessä läsnäolijoille kerrottiin, että joukkue tarvitsee nyt erittäin paljon sponsoritukea. Valmentaja ei sitä sanonut, mutta muutamat ymmärsivät sanomattakin, että heikompikin pelaaja saattaisi päästä kärkijoukkoon rahalla.

  Junnu
  Kaikki merkit viittaavat siihen että meidän junnumme saa pelata kesän aikana turnauksissa, mutta ei enää kärkijoukossa. Sitten tämä elämänvaihe on ohitse. Jo tämän aavistus on lyönyt juniorin täysin maihin.

  -Juniori palaa asiaan tuon tuostakin ja keksi mitä ihmeellisempiä selityksiä ja toivoo ihmettä. Huonolta kuitenkin näyttää. Me pojan vanhempina kärsimme mukana. Emme tiedä mitä tulisi tehdä, varsinkin kun kaupungissa ei ole ainuttakaan joukkuetta tuonikäisille, joissa pelattaisiin pelaamisen ilosta. On vain kumppanuusseuroja ja kasvattajaseuroja.

  Mistään tällaisesta ei puhuttu koskaan aikaisemmin. Nyt on siis tullut totuuden hetki. Toivomme vain että poika selviää mahdollisimman vähin vaurioin. Tässä vaiheessa emme juuri jaksa perehtyä jalkapallon filosofiaan ja valmentajien sielunelämän ja moraalin selvittämiseen, mutta sekin aika tulee. • Lisätty 26.03.2004 klo. 10.06

 • Poikanne joukkueen on perustettava kakkosjoukkue, joka mahdollistaa pojille kasvamisen ykkösjoukkueeseen. Ilmoittakaa joukkueen menettelystä varmuuden vuoksi myös Palloliitoille.
  Asian jo läpikäynyt

 • Lisätty 27.03.2004 klo. 18.41

 • Minulta itseltäni loppui jalkapalloilu juuri 12-vuotiaana, kun kyllästyin istumaan vaihtopenkillä senkin jälkeen, kun olin pari kertaa tehnyt tärkeissä peleissä maalejakin. Onneksi pidin muutenkin enemmän skeittauksesta, jolle siis jäi enemmän aikaa. Ja skeittausta eivät keski-ikäiset miehet kontrolloineet silloin eivätkä kontrolloi ilmeisesti edelleenkään, vaikka ovat he tainneet yrittää.

  Toivon joka tapauksessa, että juniorille kaikki kääntyy parhain päin. Kannatan myös ajatusta yhteydenotosta Palloliittoon, eivät he voi virallisesti tällaista menettelyä hyväksyä!
  Jussi
  |