Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

 • Muista s-postilla!

 •  

   

  >
  Eka viesti 05.03.2004

  Homeland Security Advisory

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?


  keskiviikkona, maaliskuuta 10, 2004  Sanomalehti Pohjalainen kirjoitti tiistaina siitä, että viimeisten kymmenen vuoden aikana 81 prosentilla Vaasan terveyskeskukseen hakeutuneista lääkäreistä on sukulaisia Vaasassa. Lehti jätti häveliäästi sanomatta, että sukulaisia on myös terveyskeskuksessa ainakin saman verran.

  Tilanne lienee vielä pahempi Vaasan keskussairaalassa, jonka taustavirtoja ovat eräät nimeltä tunnetut suomenruotsalaiset suvut. Tämä sukumafioiden tai kunnallisnepotismin valta on suuri salattu totuus. Kaupungin- tai kunnanvirastossa saattaa olla kokonaisia sukudynastioita, jotka rekrytoivat omiaan ja käyvät hiljaista taistelua toista sukukuntaa vastaan.

  Pikkukaupungin kunnallisnepotismi ulottuu uimahallin henkilökunnasta korkeimman johdon työhuoneisiin saakka. Erityisiä sukujen pesäpaikkoja ovat erilaiset kunnalliset palveluyksiköt tyyppiä sähkö- ja vesilaitos. Toisaalta kyllä myös yksityinen yritys voi olla sukudynastioiden täyttämä, varsinkin jos toimiva tai omistava johto on suomenruotsalaista sukujuurta.

  Kesätyötä serkulle
  Parhaiten tämä näkyy hyvin pienissä ja arkisissa asioissa kuten esimerkiksi kesätyövoiman palkkaamisessa. Kaupunginpuutarhan kasätyövoima saattaa hyvinkin olla rekrytoitu vain parista kolmesta sukuhaarasta.

  Perimmäinen kysymys on tietenkin se, että miten tämä kunnallisnepotismi asettuu esimerkiksi suhteessa kunnan tilaamien palveluiden ostamiseen jnpp. Ne taas ovatkin suuria sukusalaisuuksia, joista ei ulkopuoliselle puhuta. Jonkin verran asiaa voi penkaista vaikkapa tilaustyötä ajavien autojen ovissa olevia nimiä ja paikallistetoa sekä naima- ja serkkuverkostoa hyödyntäen, sanoo vanha kunnallismies.  |