Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

 • Muista s-postilla!

 •  

   

  >
  Eka viesti 05.03.2004

  Homeland Security Advisory

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?


  tiistaina, maaliskuuta 23, 2004


  Läheltä liippasi

  Viime torstain järkyttävästä linja-autoturmasta Konginkankaalla ehti kulua vain runsas vuorokausi kun Laihialla oli tapahtua vielä suurempi onnettomuus. 62 nuorta kuljettanut linja-auto syöksyi tieltä ja pysähtyi vain muutaman metrin päähän joentörmästä.

  Tieltä syöksyn syynä oli kuljettajan saama sairauskohtaus. Auto pysähtyi vasta kun vähäkyröläinen 15-vuotian nuorukainen oli tarttunut auton ohjaimiin. Lehtitietojen mukaan auton pysäyttämiseen osallistui muitakin nuoria. Kukaan ei loukkaantunut, vaikka suuronnettomuus oli hiuskarvan päässä.

  Levotonta sakkia
  Tässä lauantain draama muutamalla sanalla kerrottuna. Nyt kun tapahtumasta on kulunut kolme vuorokautta tiedämme enemmän. Kuljettajan sairauskohtauksen syynä oli ilmiselvästi hermostuminen nuorten häirikkökäyttäytymiseen.
  Osa bussin nuorista matkustajista käyttäytyi erittäin häiritsevästi ja bussinkuljettaja joutui jo matkan alkuvaiheessa pyytämään liikkuvan poliisin apua yhden häirikön poistamiseksi. Tästä ei kuitenkaan ollut mitään apua, vaan meno jatkui samanlaisena. Kuljettaja joutui useita kertoja pyytämään mikrofonin kautta nuoria hillitsemään menoaan. Nuoret polttelivat savukkeita, vaikka se oli kielletty; huusivat ja heittelivät tyhjiä olutpurkkeja.
  Kuljettajan pinna kiristyi niin että hän sai aivoverenvuodon. Kuljettaja ehti olla 7 minuuttia hengittämättä ennen kuin pelastusmiehistö saapui paikalla. Kuljettaja oli ainakin vielä eilen hengityskoneessa tajuttomana.

  Avoimia kysymyksiä
  Paljon ehtii vielä tapahtua ennen kuin viimeinen lehti Laihian vähältäpiti onnettomuudessa on käännetty.
  Avoimia kysymyksiä on runsaasti:
  Bussissa oli 62 matkustajaa. Oliko bussissa ylikuormaa? Mikä oli bussin kunto tapahtumahetkellä? Mikä oli kuljettajan vireystaso kuljetushetkellä? Mikä oli kuljettajan sairaushistoria ennen lauantain keikkaa? Ymmärtävätkö häirikkönuoret, että he ovat syyllisiä tapahtuneeseen? Voidaanko heitä mahdollisesti syyttää jostakin? Paraneeko kuljettaja koskaan ennalleen? Mikä on hänen tulevaisuutensa? Oppiko kukaan tapahtuneesta mitään? Voidaanko nuorten tanssi- ja festarikuljetusten häiriköintiä vähentää. Mikä saa nuoret käyttäytymään huonosti jpp.

  Kysymyksiä on paljon. Vastauksia vähemmän.


  |