Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

 • Muista s-postilla!

 •  

   

  >
  Eka viesti 05.03.2004

  Homeland Security Advisory

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?


  sunnuntaina, maaliskuuta 07, 2004  Ei tarvitse lukea ensimmäistäkään tutkimusta avantouinnista tajutakseen että kysymys on terveyden kannalta merkittävästä asiasta. Avantouinti ei paranna vain raihnaista kehoa, se parantaa myös mielen.


  Kaupungin avantouimaseuran lauteilla virkistyy niska ja mieli. Erityisen hienoa on se että saunassa saunovat miehet ja naiset yhdessä. Juuri naiset tuovat saunomiseen oman tärkeän lisänsä. Tuskin viihtyisin seurassa jos joutuisin saunomaan örisevien ukönköriläiden kanssa.
  Naiset tekevät miehistä pehmeämpiä, viisaampia ja syvällisempiä. Kertaakaan en ole kuullut naisten aikana lausuttavan mitään tympeää, ei mitään seksististä. Keskustelun aiheet vaihtelevat päivän ajankohdan ja koolla olevan seurueen mukaan. Parin viime päivän aiheita ovat olleet pellavaöljy ja nojakki.

  Nojakki
  Nojakki eli nojapolkupyörä tuli lauteille kaupunginvaltuuston vihreiden edustajan kautta. Vihreiden valtuutettu on innokas nojapyöräilijä on jo vuoden verran aiheuttanut puhetta ja pääpuistatuksia konservatiivisimpien keskuudessa.
  Nojakki-innostus kasvaa. Tänä keväänä on Alahärmässä alkanut nojakkien sarjavalmistus. Muualla maailmassa kysymys on jo vanhasta asiasta.
  Nojapolkupyörätehtaita on maailmalla lähes sata - kolmipyöräistä tadpole-mallia, jossa kaksi etupyörää ja yksi vetävä takapyörä, valmistetaan jo 50:ssa tehtaassa - kaikilla mantereilla. Suomessa ei ole kauppaa mistä saisi edes tuontipyöriä ostaa tai tilata. Ulkomailla nojapolkupyörät maksavat n 3500 -4500 euroa, kerrotaan Alahärmän nojakkisivulla.
  Samalta sivulta selviää sekin, että Nojakki on englanniksi recumbent, tulee latinasta recumb= selkä), ruotsiksi liggcyckel ja saksaksi liegerad. Hakusanalla HPV = human powered vehicle löytyy myös internetistä paljon asiaa nojakeista. Myös 'bent -lyhennettä käytetään englannin kielessä. Suomessa nojakkeja on n. 100.
  Avannossa
  Tänään tyydyin käymään avannossa kuiviltään heti aamusta. Aamun varhaisista tunneista huolimatta paikalla oli kolme naista ja meitä miehiä oli kaksi. Sauna menee päälle kello kymmeneltä ja lauteille pääsee kello yksitoista. Löylyosaston ovet sulkeutuvat illalla kello kymmen.


  |