Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

 • Muista s-postilla!

 •  

   

  >
  Eka viesti 05.03.2004

  Homeland Security Advisory

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?


  tiistaina, maaliskuuta 30, 2004


  Miljonääri-Jussi, joka ei oikeasti ole miljonääri, meni sänkyyn Karin kanssa, joka ei oikeasti ole mies, vaan nainen.

  Otsikko Robinsonin naiset: Esko oli itsekäs sovinisti, on sekin mielenkiintoinen. Robinsonin naiset eivät oikeasti ole Robinsonin naisia, joka oli oikeasti kirjailijan luoma mielikuvitushenkilö, vaan otsikkoihmisiä.

  Iltapäivälehden otsikoiden ymmärtäminen vaatii runsaasti taustatietoa, oivallusta ja ennen kaikkea edellisten ja sitäkin edellisten iltapäivälehtien tuntemista. Mistä muuten voit tietää että Charlesilla ja Williamilla tarkoitetaan juuri niitä, tiedäthän, juuri niitä Charlesia ja Williamia.
  Sama koskee tietysti otsikkoa: Madeleine ja Jonas evakuoitiin lentokoneesta. Sinun on joko tiedettävä tai ainakin arvattava, että kysymys on juuri siitä tietystä Madeleinesta ja siitä tietystä Jonaksesta.

  Hyviäkin tuttuja
  Kun tulevaisuuden ihminen lukee jossakin arkistossa Ilta-Sanomien otsikon: Kana ehdolla MTV:n juontajaksi, hän ilmeisesti hieraisee silmiään. Ymmärrys tulee vasta jutun lukemisen jälkeen. Vai arveleeko joku, että Kana muistetaan vielä kymmenen vuoden kuluttua.

  Ihmisten puhutteleminen etunimeltä tekee ihmiset läheisiksi, oli sitten kysymys Ruotsin tai Englannin kuninkaallisista.

  En usko, että etunimellä puhuttelemisesta olisi tehty jokin ohjeistus IS:n toimituksessa, vaikka ei se mahdotonta ole. Kysymys saattaa olla yksinkertaisesti siitä, että vähentämällä kirjaimia saadaan samaan tilaan näyttävämpiä otsikkoja. Kirjoittamalla Kana MTV:n juontajaksi, saadaan paljon tehokkaampi otsikko kuin väittämällä, että Räppääjä Marianna Alasesta tulee Mainostelevision juontaja.
  Meidän on siis vain parasta opetella ulkoa taiteilijoiden, kuninkaallisten ja muiden otsikkoihmisten lempinimet. Muussa tapauksessa putoamme auttamattomasti kärryiltä.  |