Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

 • Muista s-postilla!

 •  

   

  >
  Eka viesti 05.03.2004

  Homeland Security Advisory

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?


  maanantaina, maaliskuuta 08, 2004


  Venäläinen säveltäjä Mihail Ippolitov-Ivanov (1859-1935) tutki Kaukasian kansojen musiikkia ja sai niistä vaikutteita omaan sävelkieleensä. Hyvä esimerkki on vuonna 1894 valmistunut orkesterisarja Kaukasialaisia kuvia, jossa hän mukaili lyyrispainotteiset melodiansa kansansävelmien mallia noudattaen.
  Lainaus netistä

  Hyvä tuttuni Henkka tapaa toistella kahta lausetta: Ota aikaa itsellesi tai Tee päivän hyvätyö itsellesi. Tapaankin kysyä tavatessamme, että mikä se on Sinun hyvä työsi tänään?

  Henkka saattaa vastata tehneensä pitkän kävelylenkin naapurin indvalidin kanssa tai tarjonneensa kupillisen kahvia tuntemattomalle kahvilassa. Henkka myös elää niin kuin opettaa. Hänellä on aina avannolle mennessään repussaan vähintään kaksi appelsiinia tai mandariiniä. Minä olen se joka useimmiten saa sen toisen.
  Olen oppinut Henkalta paljon viimeisen vuoden aikana. Minullakin on nykyään aina pari appelsiinia käydessäni avannolla. Olen myös oppinut ottamaan aikaa itselleni.

  Tänään tein myös hyvän työn ja palkitsin itseni äänilevyllä. Olen jo pidemmän aikaa katsellut levydivarin alennushyllyllä mielenkiintoisen näköistä cd-levyä. Levyn etiketissä lukee: Ippolitov-Ivanov, Caucasian Sketches (Suite Nos.1 anda 2) Nyt tuo levy on hyllyssäni. Sain sen 40 prosenttia normaalihintaa halvemmalla.

  Levyn nimi: Kaukasialaisia kuvia tuo mieleeni hämärän muistuman nuoruudestani. Aivan kuin olisi joskus nähnyt nimen Ippolitov-Ivanov jossakin. Samoin sanat Kaukasialaisia kuvia herättävän hämärän tunteen joskus kuullusta musiikista.
  Nyt odotan, että perhe asettuu iltapuulle ja pääsen kuuntelemaan levytyksen kaikessa rauhassa. Odotan myös että pääsen lukemaan mitä liepeessä kirjoitetaan tästä Miihkaelista. Internetin antamat tiedot ovat kovin niukkoja. Mikään suuri säveltäjä ei Ippolitov-Ivanov ole internetin mukaaan.

  Kaukasialaisista kuvista netti tiesi vielä sen verran, että sarja on eräiden yksinlaulujen ohella Ippolitov-Ivanovin laajasta mutta lähes täysin unohduksiin jääneestä tuotannosta melkeinpä ainoa teos, joka on pitänyt säännöllisemmin hänen nimeään esillä konserttiohjelmissa.

  Nyt odotan iltaa.


  |