Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

 • Muista s-postilla!

 •  

   

  >
  Eka viesti 05.03.2004

  Homeland Security Advisory

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?


  tiistaina, huhtikuuta 20, 2004


  Kotikaupungissa on noussut kohu 12-16 vuotiaiden lasten ryyppäämisestä ja riehumisesta lähiön koulun pihalla viikonloppuisin. Koulun vahtimestarin mukaan koulun pihalla riehuu kolmisenkymmentä nuorta. -Pihalle tullaan reppu täynnä olutta ja pullot rikotaan pihalle juonnin jälkeen. Kaikki mahdollinen rikotaan ja töhritään.

  Yksi koulun opettajista pöyristyi kun näki nuoren rullaluistelemassa koulun tasakatolla. Koulun rehtorin mukaan kaikki irtopenkit ja leikkivälineet on jouduttu säilömään varastoon. Kaikki osapuolet ovat sitä mieltä että jotain täytyy tehdä. Syy sepissä, vaan ei sysissä Syyksi nuorison huonoon käyttäytymiseen on sanottu nuorille sopivan kokoontumispaikan puutteen. Se on vain yksi syy, eikä pidä edes täysin paikkaansa. Toinen paljon painavampi syy on siinä, että vanhemmat suhtautuvat välinpitämättömästi jälkikasvunsa tekemisiin. Tästä asiasta ei kuitenkaan haluta puhua suoraan. Vanhempien syyllistämistä kartetaan, Sen sijaan asialle manataan poliisia. Nyt kun asiasta on tullut julkinen, on muutama vanhempi ilmoittautunut vapaaehtoiseksi valvojaksi muutaman kerran illassa viikonlopun aikana.

  Tiilitalossa asuu onneton perhe

  Yleisen käsityksen mukaan koulun pihalla aikaansa viettävät ja ryypiskelevät lapset ovat n,s hyvistä perheistä. Suomalaiseen tapaan tämä tarkoittaa sitä, että lasten perheet asuvat hulppeissa omakotitaloissa. Alueella on myös kovanrahan kerrostaloasuntoja ja kunnallisia vuokra-asuntoja mutta mitkään havainnot eivät tue käsitystä, että häirikkönuoret olisivat esim. kunnallisissa vuokra-asunnoissa asuvista perheistä. Jakauma on tasainen. Asuntoalue nousi paikoilleen kovan julkisuuden saattelemana 80-luvun aikana. Asuntoalueesta piti tulla todellinen suomalainen unelma. Ulkoisilta puitteilta ja talojen julkisivua tuijotellen näin onkin.

  Mutta tiilitaloissa asuu onnettomia perheitä. Syyksi on sanottu mm. talojen rakentamisen aiheuttamaa velkaa, joka pakottaa perheen isät ja äidit työskentelemään yli kohtuurajojen. Aikaa ei enää riittänyt/riitä lapsille ja vanhempien keskinainenkin yhteydenpito on väsymyksestä ja huolista johtue jäänyt vähäiseksi. Hyviä syitä kaikki. Lasten valvontaa ja kasvatusta ei kuitenkaan voi sysätä viranomaisille. Vanhemmat ovat edelleenkin ensisijaisesti vastuussa lapsistaan. On syytä esittää naivi kysymys: miksi lasten on kokoonnuttava koulun pihalla kun alueella on kodeissa tilaa isollekin nuorisojoukolle viettää aikaansa vanhempien valvovan silmän alla? Vai onko syy juuri tässä? Pelätään parketin menevän pilalle? Kissa on nyt nostettu pöydälle. On mielenkiintoista nähdä mitä jatkossa tapahtuu.  |