Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

 • Muista s-postilla!

 •  

   

  >
  Eka viesti 05.03.2004

  Homeland Security Advisory

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?


  lauantaina, huhtikuuta 17, 2004


  Ilta-Sanomat kertoi 17.4, että Espooseen nousee mormonitemppeli, missä annetaan ns. sijaiskasteita. Tarkoituksena on kastaa kaikki vainajat mormonikirkon taivaaseen vainajien omaisilta lupaa kysymättä. Pystyäkseen tekemään sijaiskasteita tarvitaan sukututkimustietoja. Mormonit ovatkin kuvanneet suomalaiset kirkonkirjat vv. 1947-48 ja vielä tämänkin jälkeen.

  Tietokoneiden ja käyttöjärjestelmien yhdenmukaistuessa 1980-luvulta alkaen on myös sukututkimuskäyttöön suunniteltujen ohjelmistojen käytettävyys parantunut ratkaisevasti.


  Mormonien kehittämä GEDCOM-standardi on yhdenmukaistanut tutkimusohjelmistojen käyttämää tietoa ja mahdollistanut tiedonsiirron ohjelmien välillä. GEDCOM-standardiin liittyvä yksinkertainen malli on tavalla tai toisella huomioitu useimmissa sukututkimusohjelmistoissa.

  Näin useimmilla sukututkimusohjelmilla tehty tutkimustyö on siirrettävissä suoraan mormonikirkon tietokantoihin ja näin myös tapaahtuu. Kirkko jopa levittää ilmaisia sukututkimusohjelmia harrastelijoiden käyttöön. Missään vaiheessa ei ohjelman lataajalle kerrota että kerätyt tiedot tulevat MAP-kirkon sakraalikäyttöön. Näin viaton sukututkija auttaa mormonikirkkoa pyhässä tehtävässään pelastamaan sieluja mormonitaivaaseen.

  Kommunisti- ja terroristijahtia
  Vaikka vainajalle tai tämän sukulaisille ei olisikaan merkitystä kuolleiden sielujen pelastamisessa, on mormonikirkon sukututkimustiedoille toki muutakin käyttöä. Tai ainakin oli vielä 1970-luvulla, kertovat amerikkalaiset lähteet. Aina kylmän sodan päättymiseen asti Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset olivat erittäin kiinnostuneita esimerkiksi Neuvosto-Karjalassa syntyneiden sukuhaaroista Suomessa.

  Logiikka oli tietysti se, että kommunistivaltiossa syntyneen ovat automaattisesti kommunisteja. Kun tällaisiin tietoihin yhdistetään lähetyssaarnaajien ihmisten kodeista tekemät lähetysraportit, ollaankin jo varsinaisen tiedustelutiedon äärellä. MAP-kirkko on kiivaasti kiistänyt tämänkaltaiset spekulaatiot. Tosiasia on kuitenkin, että yksi kirkon merkittävistä johtajista Neal A. Maxwell oli aktiiviurallaan myös CIA:n palveluksessa.

  Neal A. Maxwell
  Neal A. Maxwell. s. 6.7.1926 Salt Lake City, Utah asetettu 23.7.1981 (MAP-kirkko) , oli suuri vaikuttaja mormonikirkon sisällä. Hän oli myös Okinavan sankari ja amerikkalainen patriootti. Maxwell kapusi korkealle CIA:n hierarkiassa. Hän toimi mm. järjestön apulaispäällikkönä. Maxwell oli konservatiivi, joka kohosi vaikuttavan kymmenikön joukkoon myös mormonikirkossa. Osasyy saattoi olla siinä. että hänen vaimonsa oli mormonikirkon elävän profeetan serkku. Eräiden lähteiden mukaan Maxwell vaikutti myös siihen että ns. Ellis Islandin emigrantti-tiedot saatettiin mormonikirkon käyttöön.

  Tulevaisuuden tutkijoiden ratkaistavaksi jää, oliko kysymyksessä pelkästään kirkon teologiaa palveleva asia. Vai etsittiinkö näistäkin tiedoista mahdollisia vasemmistolaisia ja kommunisteja ja nyt myös terroristeja. Se ainakin tiedetään että USA:n hallitus tuki Ellis Island hanketta.

  Ellis Island suomeksi
  Ellis Island

  MAP-kirkkolla on oma sukututkimussivusto, joka antaa tietoja kirkon sukututkimustoiminnasta ja ohjeita sekä neuvoja esittelee kirkon käyttämän sukututkimusohjelman.
  Family Search


  |