Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

 • Muista s-postilla!

 •  

   

  >
  Eka viesti 05.03.2004

  Homeland Security Advisory

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?


  keskiviikkona, huhtikuuta 07, 2004  Tapasin tänään aamulenkillä vanhan tuttavani, no, sanotaan häntä vaikka nyt Tuomakseksi. Tuomas on varsin kunnioitettava henkilö.

  Hän on jatkuvan lievän psyyken lääkityksen varassa, mutta pystyy erinomaisesti hoitamaan itsensä ja asiansa. Tuomas on yksineläjä. Tuomas saa eläkettä noin 1000 euroa kuukaudessa, mikä riittäisi hyvin säästeliäästi eläen.
  Tuomaksella on kuitenkin ongelma nimeltään pelihimo.

  -Pelihimo on pahempi kuin viinanhimo, sanoo Tuomas. Kun pelihimo iskee, olet mennyttä miestä.

  Tuomas saattaa pelata muutamassa minuutissa sata-kaksisataa eruoa pienestä eläkkeestään raveissa tai RAY:n pelipaikassa.

  -Sille ei voi mitään. Tunnen itseni täysin tahdottomaksi. Olen ollut terapiassa, AA:ssa ja käynyt pitkiä keskusteluja muiden pelaajien kanssa. Mutta mikään ei auta. Nyt yritän rukousta, sanoi Tuomas.

  Paljastus oli hätkähdyttävä, sillä olen oppinut tuntemaan Tuomaksen, jos ei nyt ateistina, niin epäilijänä ainakin.

  -Yksi tuttu uskovainen soittaa aamuisin ja iltaisin ja kysyy, olenko ollut tänään pelaamatta. Tällä viikolla olen ollut pelaamatta kaksi päivää, selittää Tuomas kun olemme siirtyneet kahvikupposen ääreen. Käymme lävitse Tuomaksen pelihistoriaa. Samalla paljastuu vähitellen, miten monimutkaisesta asiasta on kysymys.

  -Pelaaminen tuo jännitystä yksinäisen ihmisen elämään. Kysymys ei ole pelkästään pelin tuomasta jännityksestä, vaan myös toiveista. Pelatessaan näkee itsensä rikkaampana ja arvostetumpana kuin mitä on. Minulla ei ole koskaan ollut omaa rahaa. Kaikki on mennyt elämiseen ja vanhuksen hoitamiseen, sanoo monta vuotta omaishoitajana toiminut Tuomas.

  Nyt vanhus on kuollut mutta se ei ole tuonut Tuomakselle vapautusta. Niukka talous on sitonut hänet kaupungin laidalla sijaitsevaan asuntoon ja polkupyörään. Pelaamisen rinnalla vaihtelua Tuomaksen elämään tuo kirjoittaminen. Tuomas seuraa joitakin asioita hyvin asiantuntevasti ja kirjoitaa niistä useisiin lehtiin.
  -Saan ansaita 200 euroa kirjoitgtamalla, mutta se menee heti pelaamiseen. Nyt yritän tätä vihonviimeista keinoa, rukousta.

  Mitä muuta voin tehdä kuin toivottaa onnea. Jos tapanani olisi lukea iltarukous, niin liittäisin ilman muuta siihen mukaan Tuomaksen.


  |