Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

 • Muista s-postilla!

 •  

   

  >
  Eka viesti 05.03.2004

  Homeland Security Advisory

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?


  torstaina, heinäkuuta 15, 2004


  Hyvästit kotisaaelle

  Chagosin saaret sijaitsevat Intian valtameressä. Saariryhmän suurin saari on nimeltään Diego Garcia . Runsaat 30 vuotta sitten amerikkalaiset karkottivat brittien suostumuksella saarelaiset eli Ilios-kansan kodeistaan. Syynä oli amerikkalaisen tukikohdan rakentaminen saarelle.
  Brittihallinnon alle kuulunut alue, annettiin jenkkien sotilasvoimille sillä ehdolla, että Englantilaiset saisivat alennusta Amerikkalaisten valmistamasta, sukellusveneiden ydinasejärjestelmästä nimeltä Polaris. Luonnollisesti asutetulle saarelle oli paha rakentaa mitään, ilman olemassa olevan populaation siirtoa, joten Brittihallinto siirsi tämän muutaman tuhannen ihmisen joukon Mauritiuksen saarelle, väitetysti ilman mitään rahallista tai materiaalista tukea.

  ?Vuonna 2000 Mauritiuksen saarella kasvanut, Louis Olivier Bancoult, haastoi Britit oikeuteen väitteestä jonka mukaan saari oli ollut asuttamaton, ja jonka johdosta sotilastukikohta oli saatu rakentaa saarelle. Bancoult voitti oikeudessa ja Ilois nimellä tunnettu kansa sai luvan palata mailleen, Yhdysvaltain puolustusvoimat eivät kuitenkaan tunnustaneet Brittioikeuden päätöstä, ja jäivät saarelle.

  Vuonna 2016 päättyvä vuokrasopimus USA:n ja Britannian välillä, pakottaa viimeistään joukot poistumaan saarelta, ja antaa alkuperäiskansan jälkeläisille mahdollisuuden palata kotiinsa.?

  Spolog

  Saariryhmään kuluu noin 65 saarta, joista Diego Garcia on suurin (44 neliökilometriä) Alueen koko on n, 50.000 neliökilometriä mutta kiinteän maan osuus on vain 63,17 neliökm. Saarelaisten karkottaminen kodeistaan on rikos ihmisyyttä kohtaan. Tälläkin hetkellä saari, toimii massiivisten B-52 ja B-2 Stealth pommittajien tukikohtana Irakin sodassa,

  Uskomaton ja surullinen tarina
  Kansa siirrettiin lentokentän tieltä

  Siis kokonainen kansakunta on siirretty sotilaallisista syistä kodeistaan Mauritiukselle.. Oliko asia siirron tapahtuessa etusivun uutinen kaikkialla maailmassa niin kuin sen pitäisi olla? Minulla ainakaan ei ole mitään muistikuvaa asiasta. Luin chagolaisista ensimmäisen kerran 7.10. 2003.
  Suomalaiset tiedotusvälineet eivät ole juuri Chagoa huomioineet. Saarelaisten tukalaan asemaan ovat reagoineet lähinnä Human Right kaltaiset järjestöt. Chagolaisen asia on ollut ainakin kerran esillä EU:ssa

  KIRJALLINEN KYSYMYS E-3771/00
  esittäjä(t): Patricia McKenna (Verts/ALE) komissiolle
  (4. joulukuuta 2000)

  Poul Nielsonin komission puolesta antama vastaus
  (5. tammikuuta 2001)
  Komissio tuntee Chagos-saarten tapauksen, muttei ole koskaan osallistunut virallisiin keskusteluihin asiasta. Yhdistynyt kuningaskunta on brittiläisestä Intian valtameren alueesta vastaava julkinen viranomainen. Chagos-saarten asukkaat ovat Yhdistyneen kuningaskunnan alaisia, ja saaret kuuluvat sen hallintovaltaan.
  C 163 E/210 FI 6.6.2001 Euroopan yhteisöjen virallinen lehti

  Näin siis EU:kin pesi kätensä Ilios-kansan kohtalosta. Tälläkin hetkellä saari, toimii massiivisten B-52 ja B-2 Stealth pommittajien tukikohtana Irakin sodassa,

  Perustietoa
  Global Security
  Navy Mill.
  CIA Factbook
  BBC News
  Chagos
  Diego Garcia
  |