Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

 • Muista s-postilla!

 •  

   

  >
  Eka viesti 05.03.2004

  Homeland Security Advisory

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?


  maanantaina, elokuuta 23, 2004


  Sanat: rajatieto huuhaa paranormaalit ilmiöt viljaympyrät new age pakanuus taikausko taikatemput noituus skepsismi skeptinen skeptikko skeptis huijaus huijarit vähättely epäily terve järki vaihtoehtoiset paranormal anomalies james randi iiro seppänen uri geller

  Tämä on vanha juttu, mutta jaksaa naurattaa yhä:
  Mies menee selvännäkijän vastaanotolle ja koputtaa kohteliaasti oveen.
  -Kuka siellä?, kuuluu oven takaa.
  Mies poistuu pettyneenä paikalta.


  Kaikenlaisia yrittäjiä

  Olen etsimässä koehenkilöitä Turun alueelta ja miksei muualtakin paranormaalin tutkimukseen liittyviin tutkimushankkeisiin, erityisesti Turussa toimivassa Psykobiofysiikan Instituutissa nyt toteutettavaan psykokinesian tutkimushankkeeseen, josta löytyy lisätietoa sivultamme.

  Psykobiofysiikan Instituutti on Paranormaalin tieteellisen tutkimusverkoston - ParaNetin alaisuudessa toimiva itsehallinnollinen parapsykologian tutkimusyksikkö. Instituutti aloitti toimintansa virallisesti keväällä 2003.
  Ystävällisin terveisin

  JP Lassila

  Tämä pyyntp postitettiin keväällä 2004 monelle foorumille.

  Tutkimuspyyntö otettiin riemulla vastaan Näkökulma-foorumilla. Lyhyessä ajassa J.P. Lassila sai monta vastausta. Mm. tällaisia:


  -Olen jo lähettänyt teille vesisuonia pitkin tutkimuskohteeksi täsmäohjautuvaa, värähtelevää bioenergiaa. Vangitkaa se kuparikattilaan ja hämmentäkää vastapäivään. Ilmoitattehan sitten mitä saatte selville.?

  -Arvoisa Psykobiofysiikan Instituutin edustaja. En millään reaalimaailman kiireiltäni ehdi tutkimuskeskukseenne. mutta ehdotan seuraavaa menettelyä:
  Joukostanne löytyy varmasti henkilöitä, jotka pystyvät materialisoimaan tutkijan työpöydälleni.
  Ilmoittakaa kuitenkin etukäteen vaikkapa etiäisen avulla, että tiedän olla varuillani ja säikähtämättä. Lupaan kaiken mahdollisen avun kohtuuden rajoissa ja AKAVAn kohtuullisilla palkkioilla. Puhelinnumeroni löydätte puhelinluettelosta. Se on nimeni vieressä.?

  Petetyksi tulemisen kauhistus

  Monet huuhaata tutkineet ovat panneet merkille, että ihmiset haluavat tulla petetyiksi. Kun heille sitten kerrotaan asiasta, he suuttuvat kertojalle. Tämän on huomannut myös huijareiden paljastamiseen erikoistunut James Randi. Hän on saanut paljastustensa jälkeen jopa tappouhkauksia tyyliin ?Jeesuksen nimeen?

  Randi on ollut monessa mukana. Hän on tutkinut mm. Tutankhamonin haudan avaamiseen osallistuneiden henkilöiden elinikää. Hän havaitsi, että asianosaiset ovat kuolleet keskimäärin 73-vuotiaina, selvästi iäkkäämpinä siis kuin vuosisadan alkupuoliskolla oli tapana.


  Näin myytti Tutankhamonin kirouksesta pyyhkäistiin kerralla unohduksen maton alle. Tutkimustulos ei tietenkään tyydytä niitä, jotka haluavat uskoa että Faaraon kirous toimii vuosisatojen ylitse.

  Vuosien varrella James Randi on kerännyt yli miljoonan dollarin palkkiosumman henkilölle, joka kykenee suorittamaan minkä tahansa paranormaalin ilmiön valvotuissa olosuhteissa. Palkkiosumma on kerätty 2000 dollarin sitoomuksin ympäri maailmaa.

  Olen koonnut tähän pienen linkkikokoelman Randia ja hänen maailmaansa edustavista ja kritisoivista sivuista.

  Vaikea ala
  Randi on yrittänyt rakentaa henkilöprofiilia tieteellisen ajattelun hylkääjistä ja uskonparantajien kannattajista. "Ihmeiden kannattajat ovat enimmäkseen saippuaoopperoiden ja ammattipainin katsojia", Randi on todennut. (Lainaus sivulta)

  En usko, siksi olen

  Journalisti
  Skeptikko Lauri Gröhn tukeutuu Lehtimiehen ohjeisiin osoittaessaan sanomaansa journalisteille Kohdassa yhdeksän todetaan, että tietolähteisiin on suhtauduttava kriittisesti. Erityisen tärkeää se on käsiteltäessä kiistanalaista asiaa.
  Journalisti

  Tee itse auratesti
  "Auroja" näkevät henkilöt voivat helposti testata kykynsä itse. Kokeeseen tarvitaan ehdottoman pimeä huone, korvalappustereot, nauhuri ja muutama apuhenkilö. "Näkijän" korville asetetaan korvat täysin peittävät kuulokkeet ja muut henkilöt liikkuvat pimeässä huoneen toisella puolella. Näkijä kuvailee muille heidän liikkeitään. Liikuskelijat kertovat koko ajan toiseen nauhuriin, osuiko oikeaan. Näin yksinkertaista se on! Epileptiset ja migreeniset aurat eivät tällä menettelyllä näy, joten ne voidaan kokeen avulla sulkea pois. ? (Lainaus sivulta)

  Huuhaan pääpiirteet

  Täysi luottamus
  Jotkut psyykikot ovat esittäneet täyden luottamuksen omiin kykyihinsä, mutta kritisoineet rahanhankkimisen olevan heidän arvonsa alapuolella. Heille JREF ehdottaa yli 1 000 000 dollarin palkkion voittamista, ja palkkiosumman lahjoittamista nälkään kuoleville lapsille, AIDS-tutkimukseen tai mihin tahansa hyväntekeväisyyskohteeseen. Auttavan käden antamisella ei ole muita esteitä kuin kykyjen puute.(Lainaus sivulta)

  SkepsisHömppämittari
  Uskonnon ja rajatiedon linkkejäRajataieto/SkepsismiSuositeltavaa materiaaliaPukki kaalimaan
  James Randi Eduacatuinal Foundtation
  Skeptics Sosiety
  Skeptical Inquirer -lehden julkaisijaRandi Educational Foundation Info List
  The Randi Paranormal Challenge
  Jamesa Randi Wikipedia
  Randi links


  |