Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

 • Muista s-postilla!

 •  

   

  >
  Eka viesti 05.03.2004

  Homeland Security Advisory

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?


  tiistaina, elokuuta 24, 2004


  Huijariterapiat
  James Randi ja huijarit
  Extreme bodymodifikaatio


  Sanageneraattori: Uskomushoidot, uskomushoito, reikihoito, homeopatia, naprapatia, transaktioanalyysi, primaaliterapia, grafoterapia, vyöhyketerapia, suolen huuhtelut, huuhtelu, kuppaus, puoskaroint, i puoskari, suoneniskentä, henkiparannus, kiviterapia, väriterapia, akupunktio, shamanismi, manaaminen, kiroaminen, magneettikenttähoidot, kuhnekylvyt, jalkapohjien painelu, elävä ravinto, makrobioottinen ruokavalio, paasto, meditaatio, hypnoositerapiat, hypnoositerapia, seksiterapia, navajoterapia, gestalt-terapia, gestalt mem-terapia, musiikkiterapia, rosen-terapia, holding suggestoterapia, elokuvaterapia, ratsastusterapia, puheterapia, kukkaterapia, aromaterapia, jalokiviterapia, energiahoito, chakrat primaaliterapia grafoterapia bioenergiahoido t keskusteluterapia, kaukoparannus , enkelit, aura-parantaminen, bioenergia-hoito, tsakraterapia, prana-healing, ravintoterapia, makrobiotiikka, antroposofinen lääketiede, hypnomystifiointi, fysioakustinen energiavirtojen käsittely, ayurved, elektroakupunktuur, i kirliankuvaus, aurakuvaus, korvalehtien akupunktuur, i iirisdiagnostiikka, bioenergia vitalismi, luonnonlääkintä luontaislääkintä, vaihtoehtolääkintä täydentävät hoitomuodot luontais vaihtoehtolääketiede homeopatia ihmeparantaminen terapeuttinen kosketus TT parantava virtsaterapia tiibettiläinen lääketiede Tara Rokpa korvakynttilähoito healing, Touch-energiahoito universaalin energian kanavoiminen luontaishoitoja ihmisille ja eläimille, ihmisten ja eläinten luontaishoitajakoulutusta, natural care, manuaalinen nikama nivel käsittely, eläinten käytösterapia, astroanalyysi ja niin edeleeen.

  Kuka tahansa voi psykoanalysoida ketä tahansa. Se on tietenkin "puoskarointia",
  mutta kuka sen voi kieltää vaimolta, joka viime Eeva-lehden pohjalta tekee
  psykoanalyyttista paljastusta miehensä viimeaikaisesta käytöksestä ja
  sen "todellisesta" merkityksestä.

  Ystävyyden Majatalo-sivusto

  Miten olisi jokin uusi terapia?

  Jos et mitään muuta keksi henkesi pitimeksi, ryhdy vaihtoehtoterapeutiksi. Tarvitset vain vuokrahuoneen, valkoisen takin, työpöydän, vuoteen ja pari asiakastuolia ja seinälle muutaman näyttävän diplomin.
  Tietenkin on kohtuutonta väittää että kaikki terapiamuodot ovat huijausta ja rahankeruuta. Uskottavia terapiamuotoja ovat sellaiset, jotka pohjautuvat koululääketieteeseen. Muita voi kutsua yleisnimellä uskomushoidot tai mielihyvähoidot. Tähän juttuun on kerätty suuri joukko erilaisia terapioita. Jätän tutkimisen ilon jokaisen itsensä tehtäväksi. Terapiapalveluita myyviä yrittäjiä on linkeissä mukana pääasiassa vain jos heidän edustamansa terapia-alue poikkeaa suuresti yleisesti tunnetuista terapiamuodoista.

  Kiukkuisesti uskomuksia vastaan
  Mielekäs hyvän mielen äänenkannattaja sivustolla käydään kiukkuisesti kaikenlaisten uskomushoitojen kimppuun. Sivuston mukaan kysymys on lähinnä mielihyvähoidosta, joskin monesti varsin kalliista.
  -Uskomuslääkintää markkinoidaan useimmiten vain yksittäistapauksista yleistetyin uskomuksin. Todellinen näyttö lääkinnän tehosta kuitenkin puuttuu, tai näytöksi kaupitellaan auktoriteettien sanomaa.
  -Uskomuslääkinnät perustuvat yleensä jollekin maailmankatsomukselliselle pohjalle: oppeihin yhdistellään moraalisia näkökulmia ja maailmankuvan perusteita (esimerkiksi jumalolentoja, kosmisia yhteyksiä jne.). Uskomuslääkintä ei ole vaihtoehto näyttöön perustuvalle lääketieteelliselle hoidolle. Se on enintään huono, pelkkään plaseboon (= tehoton aine, näennäislääke, kalkkitablettieihin perustuva vaihtoehto, kirjoittaa Jorma Metsäranta.

  Uskomuslääkintä ei ole tiedettä
  Vitalismi on yleisnimitys opeille, joiden mukaan maailmassa on olemassa erityinen elämänvoima tai -energia. Uskomushoidot, kuten esimerkiksi reikihoito, homeopatia, naprapatia, transaktioanalyysi, primaaliterapia, grafoterapia, vyöhyketerapia, suolen huuhtelut, kuppaus ja suoneniskentä, henkiparannus, kiviterapia, väriterapia, akupunktio, shamanismi, magneettikenttähoidot, iirisdiagnostiikka ja mitä niitä on, käyttävät tällaisia tieteelliseltä kuulostavia nimityksiä vakuuttaakseen yleisön. (Lainaus sivulta)
  Uskomukset

  Uskomuslääkintä
  (engl. belief-based medicine, make-believe medicine). Uskomuslääkinnällä tarkoitetaan kaikkia niitä menetelmiä, joita käytetään sairauksien torjuntaan, oireiden lievittämiseen, sairauksien parantamiseen ja diagnostiikkaan, vaikkei menetelmien pätevyydestä ole luotettavaa näyttöä. Se on näyttöön perustuvan lääketieteen (engl. evidence-based medicine) vastakohta. (Lainaus sivulta)
  Skepsis

  James Randi
  Taikuri James Randi apureineen teki 1980-luvulla kattavan tutkimuksen Yhdysvaltojen kristityistä ihmeparantajista. Avainsana ilmiön kuvaamiseen on raha: parantajat saivat miljoonia dollareita kirjekerjuukampanjoiden, tv-ohjelmien ja kiertueiden avulla. Ihmiset lähettivät vähät rahansa upeissa luksus-taloissa asuville pastoreille. Eräs tv-pappi sanoi katselijoille kuolevansa, jos hän ei saa kerättyä kirkolle kahdeksaa miljoonaa dollaria.
  Randi

  Psykokulttuuri
  Yhdessä vuosisadassa psykologia on muokannut kulttuuriamme, sanavarastoamme ja tapaamme suhtautua itseemme ja toisiimme ehkä enemmän kuin mikään muu tiede. Ihmissuhdesanastomme on aivan erilainen kuin edellisellä vuosisadalla.
  Ystävyyden Majatalo

  Terapiamuotoja
  Erilasia kaupallisia terapiamuotoja on satoja. Niiden nimeämisessä ja selostamisessa on mielikuvitus päästetty valoilleen. Terapiamuotojen sanallisen selitys on joskus kuin suurta runoutta. Niiden sanallisessa ilotulituksessa yhdistyvät kosmos, jumaluudet ja itämaiset tai kotimaiset uskomukset tuottavaksi liiketoiminnaksi. Internetistä on tullut terapiamuotojen kaikenkattava markkinointikanava. Muutamalla klikkauksella pääset tutkimaan henkistä tilaasi tai voit tilata kotiovellesi uusimman psykokiviaromiterapiapakkauksen.

  Tara Rokpa terapia
  Tara Rokpa on henkisen kasvun ja kypsymisen prosessi, jossa yhdistyy idän ja lännen ymmärrys siitä, mikä koskee mieltä. Sen pohja on itsensä ymmärtäminen ja myötätuntoisuuden voimistuminen itseä ja muita kohtaan. Tara Rokpa käyttää mahayana buddhalaisia menetelmiä ja länsimaalaista psykoterapiaa tuodakseen näkyviin jokaisen yksilön arvon ja mahdollisuudet. (Lainaus sivulta)
  Tararokpa

  MEM-terapia ja hypnomystifiointi
  Reinkarnaatio: Past Life Regression eli sanoisimmeko suomeksi MEM (Menneiden elämien terapia) kuten alkukielisen termin suomeksi kääntää Heljä Suuronen-Geib, puheena olevan terapian kotimainen tekijämme - Voidaanko aihetta sivuta suomalaisessa hypnoosikeskustelussa tai peräti ottaa siitä jotain irti? (Lainaus sivulta)
  MEM

  Fysioakustinen terapia
  Szondilainen terapia
  Seksiterapia
  Navajoterapia
  Kajavaterapia
  Vaihtoehtohoitojen koulutuskeskus
  Gestalt terapia
  Eläinten käytösterapia
  Elämäntaidon valmennus
  Jeesus sielunhoitajana ja terapeuttina
  Rosen-terapia
  Kristillinen usko ja terapia
  Shinkei-terapia
  Astro analyysi
  Terapiatanssi
  Suggestoterapia
  Terapiat
  Antroposofinen lääketiede â??terapiat

  Teapioissa löytyy
  eniro.fi-hakukone löysi 3850 terapia sanalle osumaa. Kun sanan muuttaa monikolliseksi on osumien määrä 612. Tällä sivulla olevat linkit johtavat pääsääntöisesti sellaisiin terapiamuotoihin, jotka ovat ns. koululääketieteen ulkopuolella. Nämä terapiamuodot ovat kiistanalaisia ja niiden harjoittajia on kovin vaikeata valvoa.
  Jos apua hakeva saa avun koululääketieteen ulkopuolella toimivalta terapeutilta ovat asiat kunnossa. Pahinta mitä voi sattua on tietysti että vaiva vain pahenee, mikään pieni asia ei ole myöskään rahojen menetys. Mutta useimmiten asia hoituu sillä, että menee koululääketiedettä edustavan terapeutin vastaanotolle.

  Olen tarkoituksella jättänyt pois sellaiset terapianharjoittajat kuten aromaterapia, kiviterapia, jalokiviterapia, feng shui, chakrat, primaaliterapia, grafoterapia, bioenergiahoidot, kaukoparannus, enkelit, aura-parantaminen, bioenergia-hoito jne., joita pidän lähinnä korkealentoisen mielikuvituksen tuotteina. Tämän jutun sanageneraattoria hyväksikäyttäen jokainen voit itse etsiä itselleen sopivan terapian. Ennen hoidon aloittamista kannattaa kysyä, mitä terapia maksaa.  |