Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 



Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

 • Muista s-postilla!

 •  

   

  >




  Eka viesti 05.03.2004

  Homeland Security Advisory

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?


  tiistaina, elokuuta 31, 2004


  Minä paheksun
  Ota tietoyhteiskunta tavaksi



  Minä paheksun

  Sosiaalisen kontrollin ilmenemismuotoja ovat mm. arkinen sosiaalinen kontrolli: esimerkiksi juorut, paheksunta, välttely, maine, pilkka ja julkiset nöyryytykset. Kaikki nämä tekijät - oikeuslaitoksesta sosiaalisen vuorovaikutuksen hienovaraisiin taktiikoihin - ovat yhteiskunnallisen tai sosiaalisen järjestyksen ilmenemismuotoja.

  Minä paheksun
  Minusta paheksunta, väittely ja julkinen kritiikki ovat oivia keinoja arvioida ja määritellä yhteiskunnassa tapahtuvia ilmiöitä. Näiden avulla voidaan estää tai vähentää epätoivottuja ilmiöitä. Väittelyä, paheksuntaa ja julkista kritiikkiä voidaan kutsua myös arkiseksi sosiaaliseksi kontrolliksi. Näitä rajumpia ja kiistanalaisempia muotoja ovat
  pilkka ja julkiset nöyryytykset.

  Netistä löytämäni lauseen mukaan ?Kaikki nämä tekijät - oikeuslaitoksesta sosiaalisen vuorovaikutuksen hienovaraisiin taktiikoihin - ovat yhteiskunnallisen tai sosiaalisen järjestyksen ilmenemismuotoja.?

  Paheksunta on täysin hyväksyttävä tapa ilmaista mielipiteensä asioiden tilasta. Jos pystyn paheksumalla estämään lapsiani aiheuttamasta itselleen pysyvää ja näkyvää ruumiinhaittaa tai mielenterveydellisiä ongelmia, olen tyytyväinen.

  Jos pystyn paheksumalla vähentämään lapsieni tupakointia ja alkoholin käyttöä tai peräti estämään ? olen jopa onnellinen.

  Minusta vastuullisten kasvattajien olisi otettava paheksunta tavaksi. Paheksunta on jo ymmärretty esim. nuorten tekemien rikosten sovittelussa. Paheksunta ei ole minun terminologiassani mitään vanhojen ihmisten kaiken tuomitsemaa horinaa, vaan reipasta yhteiskunnallista keskustelua ja vaikuttamista sekä keskeinen osa hyvää kasvatusta.

  Paheksumisen paheksumisessa unohdetaan helposti, että paheksuminen on parhaimmillaan vastarintaan asettumista. Siis nuorekasta ja radikaalia. Paheksuminen tarjoilee aina jonkinlaisen vaihtoehdon.

  Nuori ihminen kritisoi usein kaikenlaisia rajoituksiksi kokemiaan asioita, mutta suhtautuu täysin kritiikittömästi rajoittamattomuuteen.

  Kaikki vain paheksumaan niin maailma pelastuu.

  Tässä muutamia aiheeseen liittyviä hakusanoja: paheksun, pohdin, kaipaan, naurahdan, tuhahdan, kummeksun, kummastelen, harmittelen, tuomitsen. Minua myös ärsyttää, harmittaa, vituttaa, ottaa päähän, ottaa kaaliin, raivostuttaa ja kismittää. Englanniksi: censure, condemn, deprecate, disapprove, discountenance, frown, reprobate. Ranskaksi: condamner, réprouver.

  Linkkejä:

  Tuoreen ruoan hävittäminen marketeissa (Leena Lander)
  Koe eläimet
  Geenimanipulaatio
  Geenimanipulaatio - kuluttajan näkökulma
  Mikä on laillista
  Paheksumisen koko kirjo (Kerrostalokyttääjät)
  Näkökulma foorumilla paheksutaan
  Paheksun amerikkalaista ruokakulttuuria
  Paheksunnan kokokokuva
  Filosofinen näkökulma

  Sun Pyhä Henkes paljasti
  mun pahan sydämeni
  ja näytti turmelukseni,
  löi maahan pyhyyteni.
  Nyt paheksun
  ja kauhistun
  entistä elämääni
  ja pahaa sydäntäni.

  Paheksun itseäni



  |