Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

 • Muista s-postilla!

 •  

   

  >
  Eka viesti 05.03.2004

  Homeland Security Advisory

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?


  torstaina, syyskuuta 02, 2004


  Anonyymisti verkossa
  Verkossa voi surffata käyttäen omaa identiteettiään tai nimimerkkiä. Käyttäjä voi myös toimia täysin anonyymisti. Tämä voidaan toteuttaa joko niin, että käyttäjän henkilöllisyys ei missään olosuhteissa paljastu tai siten, että käyttäjä on tarvittaessa jäljitettävissä esimerkiksi operaattorin tai palvelun tarjoajan ylläpitämien lokitietojen kautta.
  Anonyymiys toteutetaan salakirjoitusmenetelmillä ja anonyymipalvelimilla. Salakirjoitus takaa, ettei kukaan ulkopuolinen saa tietää viestinnän sisältöä eikä kohdetta. Osoiteketjujen salaaminen takaa jäljittämättömyyden toteutumisen. Anonyymipalvelimia on sekä sähköpostien lähettämiseen että WWW-sivujen katseluun. Anonyymiys voidaan toteuttaa myös väärentämällä lähettäjän osoite- ja tunnistetiedot.

  Sähköposti
  Sähköpostiin perustuvat anonyymipalvelimet poistavat käyttäjän osoitteen tai tunnisteen sekä lähetettävät viestin edelleen tunnuksettomana tai pseudotunnisteella varustettuna. Palvelun ansiosta viestin vastaanottaja ei tiedä viestin laatijan henkilöllisyyttä. Osa palvelimista tarjoaa mahdollisuuden myös vastata viesteihin anonyymisti sekä käyttää salakirjoitusta. Salakirjoitusta käyttämällä voidaan ulkopuolisilta liikennettä seuraavilta salata sekä viesti että tieto viestin todellisesta kohteesta.
  Lue lisää Tästä

  Anonyymipalvelu
  Anonymizer on tunnetuin ja varmin anonyymipalvelu. Lisää palveluja löydät hakukoneella. Hyviä hakusanoja ovat: free anonymous e-mail
  Jos käytät sähköpostin lähettämiseen online anonyymipalvelua, tarkista ensin palvelun luotettavuus vaikkapa nyysseistä. Internetissä liikkuvien tietojen mukaan eräät anonyymipalvelut eivät suinkaan suojaa surffaajia, vaan keräävät näiden sähköpostiosoitteita ja myyvät ne edelleen.
  Kokeile Anonymizeriä

  Uutisapina
  Lähetä sähköpostia osoitteeseen anonyymi@uutisapina.net Kirjoita viestin otsikon alkuun todellisen vastaanottajan sähköpostiosoite, kaksoispiste (:) sekä viestisi varsinainen otsikko. ESIMERKKIOTSIKKO: Iso.Roisto@Kakola.Turku.fi:Onneksi jäit kiinni!
  Saat samalla oman, @uutisapina.net -päätttteisen sähköpostiosoitteen, jonne lähetetyt viestit tulevat omaan sähköpostiisi. Viestisi vastaanottaja pystyy myös vastaamaan sinulle, ilman että henkilöllisyytesi paljastuu.
  Uutisapina

  MikroBitti
  Sähköpostin salaus: Anonyymipalvelut ja salausohjelmat Lue lisää
  Tästä
  Idzap:Tästä
  Hushmail:Tästä
  Tietosuojavaltuutettu: Tästä  |