Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

 • Muista s-postilla!

 •  

   

  >
  Eka viesti 05.03.2004

  Homeland Security Advisory

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?


  perjantaina, syyskuuta 10, 2004


  Katkottuja kukkia ja pahaa mieltä

  Pienkerrostalomme pihapiirissä on kaksi puolta: kovapuoli ja pehmeäpuoli. Kova puoli on katettu asvaltilla ja se on autoja varten. Pehmeällä puolella on pyykkiteline, mattojen tamppausteline, lasten kiikut, hiekkalaatikko, kukkalaatikot, penkit ja istutukset. Tänään aamulla huomasin, että istutukset oli tuhottu yön aikana; riivitty, raastettu ja tallottu.

  Kauniit ja rehevät kultapiiskut oli katkaistu noin metrin korkeudelta, pihanurkan lehtevät ja suurikokoiset puutarhasaniaiset oli tallottu ja piha-aidan viertä somistavat vuorenkilvet oli astuttu poikki. Pihapenkkien vieressä olevat kukkalaatikot oli revitty ja raastettu.

  Juuri nyt olen niin tuohtunut että en osaa ajatella selkeästi. Pihamme pehmeä puoli on tänä kesänä noussut kukoistukseen paljolti talossa asuvan Kukka-Tädin ansiosta. Ensimmäisen kerran huomasin tänä kesänä että joku talon asukkaista istahti hetkeksi pihan penkeille vain katsellakseen pihaa. Tällaista ei ole ennen sattunut. Nyt kaikki kauneus on tuhottu.

  En osaa juuri nyt ajatella muuta kuin että ihmisellä joka on tämän tehnyt, täytyy olla sanomattoman paha olla. Mutta tämä on pahanolon päivä myös Kukka-Tädille, minulle ja useimmille talon asukkaista.

  Lisätty kello 12.35

  Nyt kun viime yön tihutyöstä on kulunut puolisen vuorokautta, alkavat palaset asettua paikoilleen. Juuri kun olimme ehtineet sopia Kukka-Tädin kanssa, että järjestämme syksymmällä haravointitalkoot, kaarsi paikalle talonmiesyhtiön arvoisa edustajatar.

  Edustajatar tiesi kertoa että samanlainen tuho on kohdannut myös paria muuta lähistöllä sijaitsevaa pihapiiriä ja että todennäköiset syylliset ovat todennäköisiä. Arv. edustajan mukaan eilen illalla opiskelevalla nuorisolla oli ollut fuksiaiset, potkiaiset tai mopotus, vai miten sitä nykykielellä sanotaan. No, eihän se vielä mitään todista.

  Talonmispalvelun edustajalla oli myös erittäin positiivinen viesti. Taloyhtiöltä oli jäänyt viime keväänä käyttämättä muutaman kymmenen euron arvoinen istutusmääräraha, joka voitaisiin ottaa nyt käyttöön.

  Lisäksi edustaja lupasi lehtien haravoimistalkoisiin haravia, oksasaksia, rautakankia, työrukkasia ja muuta tarpeellista. Onkohan nyt käymässä niin, että tihutyö koituukin siunaukseksi. No, sehän nähdään sitten kun talkooväki joko kerääntyy, tai ei, paikalle.

  Esteettisen kauneuden tajuaminen vaatii hienovaraista harrastuneisuutta ja kasvatusta kauneuden havaitsemiseen. Ja mikä vaativinta, ihmisen täytyy voida luottaa omaan arvostelukykyynsä; toisin sanoen hänellä täytyy olla makua.
  Thorsten Veblen
  |