|
maanantaina, marraskuuta 29, 2004
Nettikalenteri auttaa muistamaan
Sanoja: nettikalenteri, internet kalenteri, internet calendar, free calendar, online calendar, dsktop calendar, wallpaper calendar, group calendaras, online event calendar, personal and group calendars, meetings calendar, evenets calendar, planner calendar, Construction Calendar, e-mail reminder, online adressbook
Vuodenvaihde on se aika vuodesta, jolloin kalenterikauppa käy kuumana. Erilaisissa seinä- ja taskukalentereissa riittää valinnan varaa. Varteenotettava vaihtoehto on tietysti nettikalenteri. Internetissä on runsaasti vaihtoehtoja sekä suomen että muillakin kielillä.
Pelkästään hakusanalla nettikalenteri löydät niin alueellisia kuin paikallisiakin kalentereita ja myös ryhmäkalentereita.
Homma ei paljon etsimälläkään parane. Alkku on hyvä. Käy vilkaisemassa myös calendars.net:issä. Jos haluat monipuolisen kalenteri, osoitekirja, datan säilytys jne. palvelun, Alan suosittelee my.yahoota.
Kalenteri voi olla online-kalenteri, työpöydän täyttävä, wallpaper-kalenteri tai työpöydän alariville itsensä pulttaava kalenteriohjelma tai kokonainen kalenteriohjelma. Kaikkea löytyy, ilmaiseksi.
Voit myös etsiä historiallisia tietoja kalentereista tai erikoisia kalentereita lisäämällä hakuun sellaisia sanoja kuin islamic, jews, chinese jne. Kehittyneimmät ilmaispalvelut sisältävät osoitekirjoja, s-postimuistuttajia, notebookeja ja monia muita hyödyllisiä tai hyödyttömiä palveluja.
Nopeimmin pääset asiaan käsiksi kun tutkit sivun yläreunassa olevaa ?sanageneraattoria? ja valitset itseäsi eniten miellyttävän hakusanan tai yhdistelmän.
Tässä muutamia vihjeitä nettikalenteriksi:
http://www.alkku.com
alkku.com:n käyttöönotto edellyttää rekisteröitymistä. Rekisteröityminen on ilmaista ja tulee voimaan heti. Kirjautuneena saat käyttöösi suomalaisen kalenterin josta löytyy mm: imipäivät ja nimipäivättömien nimipäivätiedot, yhä-, juhla- ja liputuspäivätiedot, ennakko muistutus ja mobiilipalvelut - muistutus kännykkäään
http://www.calendars.net
Tapio Parkkari
|
keskiviikkona, marraskuuta 24, 2004
Suomalaiset suhtautuvat oman henkilönsä suojaamiseen netissä holtittomasti. Vielä holtittomammin he suhtautuvat oman henkilönsä suojaamiseen netin ulkopuolella. Tästä ovat esimerkkinä vaikkapa kauppaketjujen ja kauppojen asiakaskortit.
Keskustelusivun profiileihin jätetään henkilötiedot, osoitteet, mieltymykset jopa oma valokuva. Tälläkin foorumilla on julkaistu erään näkkärin omakotitalon kuva.
Kirjoittajat sirottelevat omia asioitaan juttujensa lomaaan. Tai sitten rakentavat tarkaaan harkiten haluamansa näköisen profiilin.
Mutta: Aina on jossakin joku joka vaanii, vakoilee ja miettii miten voisi käyttää hyväkseen. Henkiläkohtaisen tietoruevatietouden nostaminen on koko yhteiskunnan kannalta keskeinen kysymys. Tämän asian merkitys vain korostuu nyt kun digitaalinen henkilökortti on lähtenyt todella liikkeelle.
Voit itse kokeilla asioita vaikkapa kirjoittamalla Googlen hakukenttään sana profiili tai vielä sofistikoidummin "* profiili *"
Voit myös kaivella CV:eitä vaikkapa seuraavilla:
"phone * * *" "address *" "e-mail" intitle:"curriculum vitae"
"puhelin * * *" "osoite *" "e-mail" intitle:"curriculum vitae"
"puhelin * * *" "osoite *" "e-mail" "http" intitle:"curriculum vitae"
Tietoturvasta on tullut henkilökohtainen missio syistä, joita en em. syistä halua kertoa julkisesti.
Tapio Parkkari
|
tiistaina, marraskuuta 23, 2004
Nettikiusaajat kuriin
Tänään aamu-uutisissa oli juttu koulukiusaamisen uusista tuulista. Entisen välituntikiusaamisen rinnalle on tullut sähköpostikiusaaminen tai yleisemmin nettikiusaaminen. Käsittelen tässä vain sähköpostikiusaamista.Hävyttömien ja loukkaavien sähköpostiviestien lähettäminen on uutisen mukaan yleistynyt huolestuttavasti. Oli ilmiön laajuus sitten mikä tahansa, sen kitkeminen on helpompaa kuin muiden kiusaamislajien. Sähköpostista nimittäin jää aina jonkinlaiset jäljet.
Näinden jälkien perusteella on verrattain helppo jäljittää hävyttömön vistin lähettäjä, varsinkin jos posti on lähetetty koulun koneella.Ilkimykset tietysti osaavat lähettää viestinsä julkisella, esim.kirjaston koneella tai sitten anonyymipalvelun kautta, jolloin selvittäminen vaikeutuu huomattavasti.
Yleisohje on se, että heti tällaisen viestin ilmestyttyä koululaisten, tai kenen muun tahansa laatikkoon, on otettava yhteyttä kouluun ja palveluntarjoajaan. Mikäli viesti täyttää rikoksen tuntomerkit, on otettava välittömästi yhteys poliisiin. Selvitä itseTörkyviestin lähettäjän voi yrittää selvittää myös itse. Menetelmän perusteet ovat varsin selkeät.
Tee näin
Klikkaa sähköpostiviestiä, jota haluat tutkia (Outlook Express) hiiren oikealla namikalla ja valitse Ominaisuudet. Ohjelmavinkki ikkunasta valitse Tiedot. Saat eteesi ikkunan, josta selviää perusasiat. Voi vielä täydentää tulosta valitsemalla Viestin lähde.Valitse teksti hiirella ja siirrä CTRL-C komennolla leikepöydälle ja sieltä edelleen esimerkikiksi Notepadiin lähempää tutkimista varten.Näin luodusta dokumentistä saat selville mm. lähettäjän (voi olla pseudonyymi) lähettäneen koneen/palvelun ip-osoite jne. Tarkemmat tiedot siitä miten listausta on luettava saat täältä: http://www.visualware.com/whitepapers/tutorials/email.html
Jos viesti ei täytä rikoksen tuntomerkkiä voi aina vastata törkyviestiin maltillisesti ja houkutella asianomainen paljastamaan itsensä Sen jälkeiset menetelmät onkin sitten harkittava tarkaaan.Jos harrastus riittää niin lataa koneellesi jokin ilmainen e-mail trackin-ohjelma tai kaupallisen ohjelman trial-versio. Näitä ohjelmia ovat esimerkiksi Visual Route ja eMailTracker. Hyvän yleiskatsauksen aiheesen saat menemällä vaikka Metacrawleiin ja kirjoittamalla hakukenttään: e-mail tracker
http://www.metacrawler.com
Hakusanoja:
Tracking Emails, Free Email Tracking SoftwareTrace Email AddressEmail TracingSelf Destructing EmailFree Email Tracking ServicesEmail Tracking WebsitesTracking Program
Tämä teksti on julkaistu Näkökulma-foorumilla nimimerkillä: Nestor
Tapio Parkkari
|
|