Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

 • Muista s-postilla!

 •  

   

  >
  Eka viesti 05.03.2004

  Homeland Security Advisory

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?


  keskiviikkona, joulukuuta 08, 2004


  Perustyyppejä

  Paikallisen avantouintiseuran lauteet ovat osoittautuneet oivalliseksi paikaksi rentoutua ja kuulla meheviä puheita. Lauteilla niin naiset kuin miehetkin, herrat ja narrit muodostavat yhtenäisen ihmisten joukon ilman sosiaalisia ja muita rajoja.

  Eilen lauteilla keskusteltiin suomalaisista perustyypeistä. Keskustelu alkoi kun yksi saunojista muisteli lapsuutensa rakennustyömaita. Hänen mukaansa rakennustyömaan siivoojanaiset muodostivat suomalaisen työläisnaisen perustyypin.

  Perustyyppi oli työteliäs ja rehellinen mutta miesten kanssa kovettunut. Jos joku yritti kokemattomuuttaan, ja rivostikin jotain sanoa, niin vastaus hiljensi isonkin miehen. Kultaisia, auttavaisia ja herkkiäkin mutta pinnalta piinkovia, sanoi muistelija.

  Toinen lauteilla ollut toi esille aivan toisenlaisen naistyypin, myös rakennustyömaalta. Tämä naistyyppi edusti rakennustyömaan alma materia, herkkää ja hoivaavaa äitityyppiä. Kysymyksessä oli työmaaruokalan emäntä.

  Nämä emännät muistuttivat kertojan mukaan kooltaan leivinuunia ja ulkonäöltään vastaleivottua vehnäpullaa. He olivat ystävällisiä, lämpimiä ja ymmärtäviä ihmisiä. Antoivat hyvää kotiruokaa jopa velaksi ja kotia vietäväksi, mutta saivat aina omansa takaisin.
  Tässä vaiheessa naisgalleriaan tuli vielä lisää yksi naistyyppi. Tästä kertoi vanha tarjoilija. Tämä tyyppi edusti vuosikymmenien takaista naisaatelia. Tyyppi oli hyvän ravintolan hovimestari.

  Tämä naistyyppi oli aina tip-top - kohtelis kaikille asiakkaille mutta hiukan pelottava tarjoilijoille.

  -Jopa särvettien piti olla viikattuina millin tarkkuudella. Ei tullut kysymykseenkään, että suurissa joukkotilaisuuksissa tarjoilijat olivat rynnänneet saliin kuin sopulilauma. Kaikki tapahtui sotilaallisessa järjestyksessä tai kuin menuetti.

  Me hieman nuoremmat kuuntelimme tätä eläkeläisten muistelua sydän syrjällään ja vielä nuoremmat olivat täysin vaiti.

  Mitä perustyyppejä meitä onkaan, ja ovatko ihmiset yleensä luokiteltavissa jonkinlaiseen tyytppigalleriaan? Millä perusteella luokittelu tapahtuu? Voiko luokittelu mennä pieleen?Sanoohan vanha sanonta, että "koiraa ei ole karvoihin katsominen" tai että "rumassa kontissa voi olla hyvät eväät".


  Vielä maukkaampi on sanonta että "vanhassakin puussa voi olla tuore oksa". Tämä lienee sovellettavissa lippospaavoon.

  P.S Muutoin olen sitä mieltä, että avantouinti on kuninkuuslaji.

  Julkaistu Näkökulma-foorumilla 31.4. 2004 nimimerkillä Nestor
  http://www.nakokulma.net/  |