Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

 • Muista s-postilla!

 •  

   

  >
  Eka viesti 05.03.2004

  Homeland Security Advisory

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?


  tiistaina, joulukuuta 07, 2004


  Miten olis pieni miekkari?

  Kuokkavieraiden mielenosoitus siis kuivui kasaan. Eikö siis enää ole tarpeellista osoittaa mieltään? Onko kaikki hyvin? Onko Suomesta tullut kansankoti? Näitäkin asioita pohditaan nyt monessa paikassa. Suurin osa kansalaisista lienee kuitenkin tyytyväisiä siihen että Linnan juhlat sujuivat ilman mekkalaa.

  Yksi syy mielenosoituksen peruuntumiselle oli ilmeisesti organisaatio vaikeudet. Nihilistiliiton kieli poskella tehdyn sivun mukaan osa viime vuonna järjestelyihin osallistuneista on jättänyt palkkansa maksamatta. Oli sivun sanoma totta vai ei, on selvää että mielenosoituksen järjestäminen edellyttää laajaa yhteistoimintaa ja kokemusta.

  Googletin hakusanoilla "mielenosoituksen järjestäminen" ja tuloksena oli mielenkiintoinen kokonaisuus neuvoja ja ohjeita tyyliin "aktivistin työkalupakki". Suosittelen samaa googlettamista kaikille muillekin. Tiedä vaikka tässä vielä järjestäisi pienen ?miekkarin? eli ?demon?.


  Vinkkejä laajan kansanliikkeen perustamiseksi, osa 1


  Laajapohjaisen kansanliikkeen perustajan on ilman muuta aloitettava keksimällä hyvä nimi laajapohjaiselle kansanliikkeelleen. Hyväksikoettu käytäntö on, että laajapohjaisen kansanliikkeen nimessä on esim. sanoja "demokraattinen", "yhteisvastuu", "vastaan" "foorumi", "vaihtoehto", "kansalais", "kriittinen", "demokratia", "puolesta", "kansan", ja niin edespäin. Hyviä, käyttämättömiä nimivaihtoehtoja laajapohjaiselle kansanliikkeelle ovat esimerkiksi "Kansalaisten vaihtoehtofoorumi" ja "Kriittinen yhteisvastuuliike". Kannattaa kuitenkin pitää kirjaa jo käytetyistä nimivaihtoehdoista, olisihan noloa jos laajapohjainen kansanliikkeesi olisi saman niminen kuin jokin menneisyyden laajapohjainen kansanliike!
  http://www.kolumbus.fi/antra/KANSANLIIK.htm


  Organisoinnin ongelmat ovat mielenosoitusten kohdalla samankaltaiset kuin yleensäkin ihmisten yhteistoiminnan järjestämisessä (ks. osaa II ja lukua IV.12.) . Oleellista on löytää tai perustaa yksi toimintakykyinen pienryhmä kantamaan vastuuta järjestelyistä. Suuren mielenosoituksen järjestäminen vaatii tämän koordinoivan ryhmän lisäksi lukuisten yksittäisten ihmisten ja muiden ryhmien panosta. Kun järjestäjät ovat päässeet yksimielisyyteen tavoitteistaan, on seuraavana vaiheena päättää mielenosoituksen koko.
  http://netti.nic.fi/~otammile/kt-opas/mielkulk.htm


  Aamun lehdessä lukee, että kaupunki aikoo räjäyttää hienon ja lajistoltaankin arvokkaan kallion tehdäkseen tilaa automarketille. Ei voi olla totta! On myös vääryys, että Esso lobbaa sen puolesta ettei ilmastonmuutosongelmaa olekaan. Pitäisi ehkä järjestää mielenosoitus eli miekkari eli demo.
  http://www.luontoliitto.fi/nl/1_2_3_04/tyokalupakki.html

  KIrjoitus on julkaistu myös Näkökulma-foorumilla nimimerkillä Nestor

  http://www.nakokulma.net/
  |