Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

 • Muista s-postilla!

 •  

   

  >
  Eka viesti 05.03.2004

  Homeland Security Advisory

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?


  sunnuntaina, joulukuuta 26, 2004


  Sivun vahtaajat - Internet monitoring
  Seurantapalvelut tietävät, muistavat ja kertovat

  Hae lisää resursseja hakusanoilla: alert email services, yahoo news alert, fox news alert, google news alert, wall street news alert, alert email news, alert mobile news, alert news sms, alert cell news phone, web clipping, web monitoring, web monitorins service, web site monitoring, web monitoring, web site monitoring software, web page monitoring, web site monitoring tool, free web site monitoring, internet web site monitoring software, web site monitoring service, monitoring tool web.

  Seurantapalvelu käsitteellä tarkoitetaan ohjelmia ja palveluja, jotka seuraavat sivujen muuttumista, uuden tiedon ilmestymistä, keskusteluryhmiä, ilmoitustauluja ja niin edelleen. Kysymyksessä on laaja ja kasvava kirjo nettimaailman ilmiöitä.


  Seuraa ajantasaisesti
  Seurantapalvelut ovat enimmäkseen maksullisia palveluita, joiden avulla voidaan seurata systemaattisesti tiettyä alaa. Nämä palvelut ovat varsin monipuolisia. Suuri osa palveluista liittyy yritystiedon ja markkinoiden seurantaan. Tässä käsitellään lähinnä ilmaisia "jokapojan- ja tytön" seurantapalveluja.

  Myös portaaleissa, uutispalveluissa, verkkolehdissä ja artikkelitietokannoissa saattaa olla seurantapalveluita. Nämä yleensä ilmaiset palvelut seuraavat tietyn ennakolta määritellyn alueen uusia tietoja tai vain muutoksia seurattavalla sivulla. Seurantapalvelut raportoivat sähköpostin välityksellä. Erityisen mukavia jokapojan- ja tytön seurantapalveluja ovat keskustelufoorumien tarjoamat palvelut. Nämä raportoivat suoraan sähköpostiin kun kyseiselle keskustelualueelle on tullut uusia postauksia.

  Seurantapalvelun avulla maailmasta kiinnostunut luo nopeasti itselleen todellisen ja ajankohtaisen kehitysympäristön. Seurantapalveluista on suuri apu esimerkiksi päivittäistä työtään tekeville toimittajille ja opettajille sekä kaikille muille, joita päivitetyn taustatiedon kerääminen kiinnostaa. Esimerkiksi monille postituslistoille kirjoittavat erityisalojen huippuosaajat.

  Internet-tiedonhaun keskeisiä seurantapalveluita ovat Search Engine Watch ja Search Engine Showdown.

  Informaatioagentit
  "Informaatioagentit" ovat ohjelmia, jotka automaattisesti valikoivat ja etsivät tietoa tai seuraavat sivuilla tapahtuvia muutoksia määriteltyjen profiilien mukaan. Kehittyneimmät agentit oppivat käyttäjänsä tavat käytön aikana. Yksinkertaisemmat agentit ovat työasemalle asennettavia ohjelmia, jotka tekevät monihaun useista hakupalveluista ja seuraavat sivujen muutoksia. Nämä agentit ovat usein ajastettavissa. Tällaisia ohjelmia ovat mm. Web Ferret ja Copernic Agent. Ks. Myös Search Engine Watch: Search Utilities.

  Seurantapalveluiden ja informaatioagenttien kenttä on laaja monipolvinen. Uusia ideoita ja palveluja syntyy jatkuvasti. Tämän postauksen linkkejä ja hakusanoja kokeilemalla löydät lisää resursseja. Paljon kohutut vertaisverkot ja mm. erilaiset muistuttajat kuuluvat samaan genreen.

  Keskustelufoorumit ja uutisryhmät
  Hae näillä hakutermeillä: newsgroup, usenet newsgroup, free newsgroup, free newsgroup server, free usenet newsgroup, alt newsgroup, newsgroup subscribe, newsgroup search engine, google newsgroup, internet newsgroup, how to use newsgroup, music newsgroup, downloader newsgroup jne.

  Suomeankieliset sfnet-ryhmät
  http://groups.google.fi/groups?hl=fi&lr=&group=sfnet

  Keskustelu- ja uutisryhmät ovat hyvä vaihtoehto uuden tiedon seuraamiseen tietyn alan ja aihepiirin alueella. Esimerkkejä keskustelu- ja uutisryhmistä löydät hakusanoilla tai vaikkapa kirjastot.fi-sivuilta. Ainoa oikea aloituspaikka on kuitenkin Googlen etusivulla oleva linkki: Keskusteluryhmät. Voit etsiä aiheeseen liittyviä resursseja hakusananoilla, keskustelyryhmät, nyyssit.

  Sfnetin ryhmät (Lainaus)
  Sfnet on hallinnoitu suomenkielinen uutisryhmähierarkia. Sfnet-alkuiset uutisryhmät ovat siis lähinnä Suomen sisäisessä käytössä, mutta ne leviävät kyllä ulkomaillekin. Tämä dokumentti luettelee kaikki viralliset sfnet-ryhmät. Virallisuus tarkoittaa sitä, että ryhmät on luotu tässä dokumentissa mainittujen periaatteiden mukaan. Eri palveluntarjoajien sfnet-ryhmien ajantasaisuutta tähän viralliseen listaan nähden seurataan vapaaehtoisten tekemällä ja ylläpitämällä järjestelmällä
  http://www.cs.tut.fi/~sfnet/

  Uutiset - News - Nyyssit (Lainaus)
  ?Uutiset? eli News eli nyyssit eivät itse asiassa ole uutisia, vaan pikemminkin keskusteluja. Nyyssit muodostavat laajan keskustelujärjestelmän, jossa ihmiset eri puolilta maailmaa keskustelevat, kiistelevät, juoruavat ja vaihtavat ajatuksia eri aiheista. Toisin kuin IRC ja erilaiset chat-järjestelmät nyyssit eivät ole reaaliaikaisia. Nyyssiartikkelit leviävät kirjoittamisen ja lähettämisen jälkeen maailmalle eri palvelimille, joista ihmiset sitten niitä lukevat omaan tahtiinsa hieman samaan tapaan kuin sähköpostiviestejäänkin. Nyyssejä voisikin verrata sähköpostilistoihin, tosin sillä erolla, että nyyssiartikkelit eivät saavu käyttäjien postilaatikoihin, vaan ne täytyy käydä lukemassa nyyssipalvelimelta.
  http://www.helsinki.fi/atk/lehdet/302/Uutiset-news-nyyssit.html

  Postituslistat, jakelulistat
  Postituslistat ja sähköposti palvelevat tietyn alan harrastajia ja asiantuntijoita. Listoilla käytävää keskustelua seuraamalla pystyt seuraamaan oman alasi ajankohtaisia tapahtumia ja meneillään olevia trendejä.

  Hakusanoja: Jakelulistat, postituslistat, mailing lists, mailing list, email mailing list, free mailing list, consumer mailing list, direct mailing list, mailing list manager, mailing list services, create mailing list, purchase mailing list, join mailing list, e mail mailing list, mailing list database, mailing list service, free email mailing list, internet mailing list, newsletter(s), email newsletter, free newsletter, create a newsletter, writing newsletter, create email newsletter, newsletter communication, newsletter publishing, newsletter subscription, free email newsletter, email newsletter template, free newsletter e zines

  Jakelulista, postituslistat (Lainaus)
  Jakelulistat (mailing lists) ovat jakelu- ja keskustelukanavia, jotka toimivat meilin kautta. Ne ovat tavallisimmin avoimia kaikille kiinnostuneille, mutta myös rajattua osallistujapiiriä varten voidaan perustaa lista. Listan aiheena voi olla mikä hyvänsä. Jakelulistat (mailing lists) ovat jakelu- ja keskustelukanavia, jotka toimivat meilin kautta. Ne ovat tavallisimmin avoimia kaikille kiinnostuneille, mutta myös rajattua osallistujapiiriä varten voidaan perustaa lista. Listan aiheena voi olla mikä hyvänsä. Käytännössä jakelulista perustetaan yleensä keskustelemista varten, joskin se voisi olla myös yksisuuntainen tiedotuskanava. Toisaalta kuten muillakin keskustelufoorumeilla voivat useimmat osallistujat olla vain lukijoita tai kirjoittaa vain satunnaisesti, ja useimmiten niin onkin.
  http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/jakelulistat.html

  Tietotekniikan keskus
  http://www.csc.fi/suomi/funet/listat.html.fi
  Ulkosuomalaisten postituslistat
  http://www.ulkosuomalainen.com/listat/

  Resursseja
  Helsingin yliopiston kirjaston sivulla on hyvä yhteenveto Alert-lehti- ja artikelupalveluista:enalojen seuerantapalveluihin.
  http://www.helsinki.fi/kirjastot/verkkoaineistot/e-lehdet.htm

  Laajempi luettelo seurantapalveluista
  http://www.ulapland.fi/home/kirjasto/tietokannat/luettelot/seuranta.htm

  Adobe web search sisältää suuren määrän resursseja.
  http://websearch.about.com/?once=true&

  Cyber Alert
  CyberAlert is a fully-automated press clipping, broadcast monitoring and Web clipping service that finds, clips, and reports each day what is being said about ...
  http://www.cyberalert.com/whitepaper.html

  Google Alert
  Monitoring billions of web pages indexed by Google on a regular basis.
  Google Alert lets you track anything on the Web by running daily Google searches for you and emailing you when new results appear. Google Alert helps you manage your reputation, monitor your competitors, and generate critical leads for your business easily and effortlessly. It runs automatic daily Google searches for you and emails you when new results appear. With its many useful features, Google Alert keeps you well informed, saving you time and helping you stay on top of your many professional interests:
  http://www.googlealert.com/

  RSiCopyright-
  Find out when you, your company, or your industry make headlines with RSiCopyright Clip&Copy?, the only news-clipping service that makes it easy for you to license the news you want to use. Sign up to receive summaries of articles based upon your criteria, then instantly license the ones you want to copy, e-mail, or post on a web site. Use Clip& Copy? to receive notifications when you or your company make the news or to track competitors and industry trends. It's FREE!
  https://www.rsicopyright.com/

  WebSite-Watcher:
  WebSite-Watcher allows you to monitor any number of websites for updates and changes with a minimum of time and online costs. When changes in a website are detected, WebSite-Watcher saves the last two versions to your hard disk and highlights all changes in the text. Because WebSite-Watcher is a desktop utility, there is no risk that you might lose your page tracking should the company go out of business.
  WebSite-Watcher is free to try for 30 days.
  http://www.aignes.com/

  Lisää mainoita sivunvahtaajia löydät mm. Searchenginewatchista:
  http://searchenginewatch.com/resources/article.php/2156621

  tai menemällä suoraan sivulle:
  http://www.clippingservice.com/

  TraceLock:
  http://www.tracerlock.com/
  30 days free trial hoitaa puolestasi sanahakua Internetistä, tutkii, onko www-sivuilla tapahtunut muutoksia ja ilmoittaa tuloksista sähköpostitse. Palvelu vaatii rekisteröitymisen

  Pro Fusion on erittäin monipuolinen ja tehokas resurssi. Suosittlen.
  http://www.profusion.com/

  Muista myös postin ja DHL:n seurantapalvelut
  Yksi seurantapalveluiden erikoissovelluksista on kotimaan postipaketin- tai kansainväisen kuljetusliikeeen kautta lähetetyn paketin kulun seuranta postituspisteestä vastaanottopisteeseen. Löydät nopeasti muitakin vastaavia erityispalveluja.

  Postilähetysten seueranta
  http://www.posti.fi/lahetystenseuranta/
  DHL seurantapalvelut
  http://www.dhl.fi/publish/fi/fi/services/roadrail/euroconnect.high.html
  Japanin postin seurantapalvelu
  http://www.post.japanpost.jp/english/ems/ems.html

  eMain Tracing wizart
  http://www.pimall.com/nais/emailtracingtoolbox.html

  Free E-Mail News Alerts
  http://www.newsmax.com/emailsub.cfm

  Almpana on muutamia esimerkkejä erikoistuneista seuerantapalveluista ja työkaluista:  |