Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

 • Muista s-postilla!

 •  

   

  >
  Eka viesti 05.03.2004

  Homeland Security Advisory

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?


  perjantaina, syyskuuta 10, 2004


  Katkottuja kukkia ja pahaa mieltä

  Pienkerrostalomme pihapiirissä on kaksi puolta: kovapuoli ja pehmeäpuoli. Kova puoli on katettu asvaltilla ja se on autoja varten. Pehmeällä puolella on pyykkiteline, mattojen tamppausteline, lasten kiikut, hiekkalaatikko, kukkalaatikot, penkit ja istutukset. Tänään aamulla huomasin, että istutukset oli tuhottu yön aikana; riivitty, raastettu ja tallottu.

  Kauniit ja rehevät kultapiiskut oli katkaistu noin metrin korkeudelta, pihanurkan lehtevät ja suurikokoiset puutarhasaniaiset oli tallottu ja piha-aidan viertä somistavat vuorenkilvet oli astuttu poikki. Pihapenkkien vieressä olevat kukkalaatikot oli revitty ja raastettu.

  Juuri nyt olen niin tuohtunut että en osaa ajatella selkeästi. Pihamme pehmeä puoli on tänä kesänä noussut kukoistukseen paljolti talossa asuvan Kukka-Tädin ansiosta. Ensimmäisen kerran huomasin tänä kesänä että joku talon asukkaista istahti hetkeksi pihan penkeille vain katsellakseen pihaa. Tällaista ei ole ennen sattunut. Nyt kaikki kauneus on tuhottu.

  En osaa juuri nyt ajatella muuta kuin että ihmisellä joka on tämän tehnyt, täytyy olla sanomattoman paha olla. Mutta tämä on pahanolon päivä myös Kukka-Tädille, minulle ja useimmille talon asukkaista.

  Lisätty kello 12.35

  Nyt kun viime yön tihutyöstä on kulunut puolisen vuorokautta, alkavat palaset asettua paikoilleen. Juuri kun olimme ehtineet sopia Kukka-Tädin kanssa, että järjestämme syksymmällä haravointitalkoot, kaarsi paikalle talonmiesyhtiön arvoisa edustajatar.

  Edustajatar tiesi kertoa että samanlainen tuho on kohdannut myös paria muuta lähistöllä sijaitsevaa pihapiiriä ja että todennäköiset syylliset ovat todennäköisiä. Arv. edustajan mukaan eilen illalla opiskelevalla nuorisolla oli ollut fuksiaiset, potkiaiset tai mopotus, vai miten sitä nykykielellä sanotaan. No, eihän se vielä mitään todista.

  Talonmispalvelun edustajalla oli myös erittäin positiivinen viesti. Taloyhtiöltä oli jäänyt viime keväänä käyttämättä muutaman kymmenen euron arvoinen istutusmääräraha, joka voitaisiin ottaa nyt käyttöön.

  Lisäksi edustaja lupasi lehtien haravoimistalkoisiin haravia, oksasaksia, rautakankia, työrukkasia ja muuta tarpeellista. Onkohan nyt käymässä niin, että tihutyö koituukin siunaukseksi. No, sehän nähdään sitten kun talkooväki joko kerääntyy, tai ei, paikalle.

  Esteettisen kauneuden tajuaminen vaatii hienovaraista harrastuneisuutta ja kasvatusta kauneuden havaitsemiseen. Ja mikä vaativinta, ihmisen täytyy voida luottaa omaan arvostelukykyynsä; toisin sanoen hänellä täytyy olla makua.
  Thorsten Veblen
  |


  sunnuntaina, syyskuuta 05, 2004


  Vaasan Jaakoon Jaakon Jaakkoon puolukkajuoma

  Menin marjahan mäelle,
  punapuolan poimentahan,
  otin marjan mielelläni,
  toisen kerran kielelläni.
  Se kävi kerustimille,
  siitä vatsahan valahti:
  tuosta tyydyin, tuosta täytyin,
  tuosta sain kohulliseksi.

  Olimme sunnuntaina puolukassa Pohjanmaan rannikkopitäjässä. Puolukoita oli mättäät punaisena, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja meri kimmelsi. Oli juuri tuollainen päivä, jonka itse muistan omasta lapsuudestani..

  Puolukkajuoma
  Autossa pois tullessamme muistelimme Jaakkoon puolukkajuomaa. Omassa lapsuudessani Vaasan Jaakkoon puolukkajuoma oli jokasyksyinen tapaus. Ãiti kaivoi jostain vanhan sinikantisen ruudullisen vihon, johon hänen äitinsä oli kirjoittanut kosmoskynällä vuosikymmeniä sitten puolukkajuoman reseptin. Paperi oli joskus kostunut ja teksti oli lähes lukukelvotonta mutta perinteeseen kuului että juoma valmistettiin juuri tämän reseptin mukaisesti.
  Ja totta se tietysti on. Minkään muun reseptin perusteella ei saa yhtä hyvää puolukkajuomaa. Resepti on nyt meidän perheemme hallussa. Ja tässä se on nyt kerrottu teille.

  Vaasan Jaakkoon puolukkajuoma

  12 lt. puolukoita
  2-3 l vettä
  2-3 kg sokeria
  60 g viinihappoa apteekista

  Ja sitte: marjat puserretahan, vesi ja viinihappo lisätähän (siihen
  marjapuurohon) ja niin saa seisoa 2-3 vrk. Sitte se siivilöirähän ja liemeen
  lisätähän sokeri, jolloin lientä on hämmennettävä noin ½-1 tiiman ajan. Sitte
  kuoritahan vahtu pois ja mehu on valmista pulloihin pantavaksi. Sillälailla ja
  sellaasis mittasuhtehis sitä maailman parasta virkistysjuomaa teherähän. Ja
  kun sitä tarjotahan, kaaretahan vain noin kynnen verran klasin pohojalle ja
  raikasta vettä päälle.

  Puolukkahyvää

  Sydänmerkki

  Puolukkareseptejä
  Puolukka rönttöset
  Yrttitarhan puolukkajuoma


  |


  torstaina, syyskuuta 02, 2004


  Anonyymisti verkossa
  Verkossa voi surffata käyttäen omaa identiteettiään tai nimimerkkiä. Käyttäjä voi myös toimia täysin anonyymisti. Tämä voidaan toteuttaa joko niin, että käyttäjän henkilöllisyys ei missään olosuhteissa paljastu tai siten, että käyttäjä on tarvittaessa jäljitettävissä esimerkiksi operaattorin tai palvelun tarjoajan ylläpitämien lokitietojen kautta.
  Anonyymiys toteutetaan salakirjoitusmenetelmillä ja anonyymipalvelimilla. Salakirjoitus takaa, ettei kukaan ulkopuolinen saa tietää viestinnän sisältöä eikä kohdetta. Osoiteketjujen salaaminen takaa jäljittämättömyyden toteutumisen. Anonyymipalvelimia on sekä sähköpostien lähettämiseen että WWW-sivujen katseluun. Anonyymiys voidaan toteuttaa myös väärentämällä lähettäjän osoite- ja tunnistetiedot.

  Sähköposti
  Sähköpostiin perustuvat anonyymipalvelimet poistavat käyttäjän osoitteen tai tunnisteen sekä lähetettävät viestin edelleen tunnuksettomana tai pseudotunnisteella varustettuna. Palvelun ansiosta viestin vastaanottaja ei tiedä viestin laatijan henkilöllisyyttä. Osa palvelimista tarjoaa mahdollisuuden myös vastata viesteihin anonyymisti sekä käyttää salakirjoitusta. Salakirjoitusta käyttämällä voidaan ulkopuolisilta liikennettä seuraavilta salata sekä viesti että tieto viestin todellisesta kohteesta.
  Lue lisää Tästä

  Anonyymipalvelu
  Anonymizer on tunnetuin ja varmin anonyymipalvelu. Lisää palveluja löydät hakukoneella. Hyviä hakusanoja ovat: free anonymous e-mail
  Jos käytät sähköpostin lähettämiseen online anonyymipalvelua, tarkista ensin palvelun luotettavuus vaikkapa nyysseistä. Internetissä liikkuvien tietojen mukaan eräät anonyymipalvelut eivät suinkaan suojaa surffaajia, vaan keräävät näiden sähköpostiosoitteita ja myyvät ne edelleen.
  Kokeile Anonymizeriä

  Uutisapina
  Lähetä sähköpostia osoitteeseen anonyymi@uutisapina.net Kirjoita viestin otsikon alkuun todellisen vastaanottajan sähköpostiosoite, kaksoispiste (:) sekä viestisi varsinainen otsikko. ESIMERKKIOTSIKKO: Iso.Roisto@Kakola.Turku.fi:Onneksi jäit kiinni!
  Saat samalla oman, @uutisapina.net -päätttteisen sähköpostiosoitteen, jonne lähetetyt viestit tulevat omaan sähköpostiisi. Viestisi vastaanottaja pystyy myös vastaamaan sinulle, ilman että henkilöllisyytesi paljastuu.
  Uutisapina

  MikroBitti
  Sähköpostin salaus: Anonyymipalvelut ja salausohjelmat Lue lisää
  Tästä
  Idzap:Tästä
  Hushmail:Tästä
  Tietosuojavaltuutettu: Tästä  |