Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

 • Muista s-postilla!

 •  

   

  >
  Eka viesti 05.03.2004

  Homeland Security Advisory

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?


  keskiviikkona, tammikuuta 05, 2005


  Urbaanit legendat ja Tsunami
  Katastrofin takana on Al Queda


  Urbaani legenda eli kaupunkitarina on uskomus tai kertomus jostain tapahtumasta, joka voi olla uskottavan tuntuinen, mutta jolle ei koskaan löydy mitään dokumentointia, vahvistusta tai sitten se on vain niin mahdoton että sellaista ei voi tapahtua. Yhteistä näille kertomuksille on aina se, että ne kuullaan kaverilta, jonka tutulle tai sukulaiselle jokin tapahtuma on sattunut. Wikipedia http://fi.wikipedia.org/wiki/Urbaani_legenda

  Ihmisiä kaikkialla maailmassa järkyttänyt Kaakkois-Aasian luonnonkatastrofi synnytti väittömästi urbaanien legendojen myllerryksen myös suomalaisilla keskustelupalstoilla. Laajin ja tutkijan kannalta mielenkiintosin keskustelu on käyty, ja käydään, Suomi24.fi:n keskustelualueilla. Ketään tuskin hämmästyttää, että maanjäristyksen takana on Al Queda.


  Al-Qaida Tsunamien takana
  Kirjoittanut: WTC 2004 29.12.2004 klo 09.54
  (suomi24.fi)
  Aasian Tsunamit olivat tieteellisesti tehty terrori-isku. Se perustui puhtaaseen matematiikkaan, kuten WTC -iskukin. Iskun takana ovat samat henkilöt jotka olivat WTC - iskun takana. Ja suurinpiirtein näin se tapahtui:

  1) 19.12.2004 räjäytettiin Intian valtameressä Indonesian lähellä ydinlataus. Se oli suunnattu mannerlaattojen törmäyskohtaan, koska sen tiedettiin aiheuttavan maanjäristyksen. Indonesialaiset ihmettelivät outoa räjähdystä, viranomaiset selittelivät tapahtunutta "meteoriitilla". (suomi25.fi/keskustelu)
  5.12.
  Esimerkiksi annettu varoitus Suomi24.fi palstalla. "PIAN RÄJÄHTÄÄ" http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=500000000000002&conference=664&posting=22000000005652494#2200000000565249
  22.11.
  "Kun muissa maissa ollaan varuillaan, terroristit hakevat maita joissa ei uskota iskujen mahdollisuuteen. Jos minä saisin päättää; nostaisin valmiutta radikaalin terroristi-iskun varalta. Heti." http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=123&conference=4500000000000084&posting=22000000005463443


  Koko keskustelu: http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=500000000000002;conference=664;posting=22000000005965979


  Legendat ovat legentoja
  Pienyhteisöä, kansakuntaa tai koko maailmaa koskevat suuronnettomuudet tai median esiin nostamat tapahtumat synnyttävät myös urbaaneja legendoja. Kaakkois-Aasian suurkatastrofin kohdalla lienee kysymys myös ahdistuksen siirtämisestä oman itsen ulkopuolelle. Legendojen syntyminen liittyy myös arkipäivän todelliseen, kuviteltuun tai viihteelliseen draamaan.


  Jokainen suuronnettomuus sisältää aina myös ihmepelastumisia, ihmepelastautumisia ja arkipäivän sankaruutta, jos kohta myös arkipäivän petturuutta ja rikollisuutta, niin kuin nyt jo on nähty. Legendat leviävät nykyisin käännöksinä nopeasti ympäri maailman internetin ja sähköpostin avulla; usein kyseessä on sanatarkka käännös jostain toisesta kielestä virheineen päivineen.

  Aki Sirkesalo
  Urbaani legendat jäävät myös elämään, varsinkin silloin ne liittyvät tunnettuun paikkaan tai julkisuuden henkilöön. Näin on tilanne meillä Suomessa Aki Sirkesalon ja hänen perheensa kohdalla. Ilatapäivälehtien legendanmuodostukselle riittää joskus joku Ellen Jokikunnas.

  "Lehdet ja internet-julkaisut julkaisevat kevyen tuntuiset jutut varmuuden vuoksi faktoina. Mustanaamio-sivujen päätoimittaja Jack Killer sanoo: "Emme julkaise perättömiä juttuja. Jos juttu taistelee esimerkiksi fysiikan lakeja tai puhdasta logiikkaa vastaan, fysiikassa tai logiikassa on jotain vialla. Laadukkaat julkaisumme ovat puhdasta, kovaa ja ehdottomasti paikkansapitävää faktaa. Emme voi vastata virheistämme, sillä emme niitä tee." http://www.student.oulu.fi/~kerimaa/fantto99/legendat.html


  Urbaanit legendat leviävät paitsi keskustelualueilla myös sähköpostin avulla. Lajityyppiin kuuluvat niin virusvaroitukset kuin kiertokirjeetkin Hyvä keino selvittää itselleen urbaanin legendan suhde todellisuuteen on viettää pieni mietiskelyhetki ennen kuin ryntää tutulle foorumille tai avaa sähköpostiohjelman.

  Urbaanilegenda vai totta?

  Kaakkois-Aasian uutisia selaillessa syntyy joskus todellinen epätoivo ja hirvittävä viha nostaa päätään. Voiko tämä olla totta, vai onko se vain legendaa? Voiko ihminen todella olla toisilleen näin julma kaiken kurjuuden keskellä? Mitä asialle voi tehdä?

  ?Also the UN already knows of at least 20 children stolen by the Indonesians from Aceh for either sale by their international baby adoption rings; or to the sex slave industry.?

  http://www.nydailynews.com/front/story/268009p-229504c.html

  Kuinka tunnistat huuhaan - Skepsis
  http://www.skepsis.fi/lehti/sisallys/2003-3lain.html


  Urbaaneja legendoja kerääviä sivustoja:
  http://www.urbanlegends.com/
  http://www.snopes.com/
  http://DarwinAwards.com/legends/
  http://www.howstuffworks.com/urban-legend.htm

  Sähköpostissa kiertäviä legendoja:
  http://www.urbanlegends.com/ulz/


  Tietoa vääristä virusvaroituksista:
  http://www.fsecure.com/virus-info/finnish/ http://www.mcafeeb2b.com/asp_set/anti_virus/library/hoaxes.asp
  http://www.vmyths.com/hoax.cfm  |