Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 



Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

  • Muista s-postilla!

  •  

     

    >




    Eka viesti 05.03.2004

    Homeland Security Advisory

    This page is powered by Blogger. Isn't yours?


    tiistaina, helmikuuta 15, 2005


    Eletroninen rintama

    Jos haluat nopeasti tietää, mitä uhkia on meneillään verkkojen vapaudelle, etsiydy EFFi:n sivuille.

    Electronic Frontien Finland ry. eli tuttavallisimmin EFFi perustettiin syyskuussa 2001 käyttäjien ja kansalaisten sähköisten oikeuksien puolustamiseen. Yhdistys herättää keskustelua ja pyrkii vaikuttamaan muun muassa lainsäädäntöhankkeisiin sananvapaudesta ja tekijänoikeudesta Suomessa ja Euroopassa.
    -Mielestämme yksityisyyttä ei saa rikkoa, spämmäys tulee kieltää ja ohjelmistopatenteista on enemmän haittaa kuin hyötyä, todetaan yhdistyksen etusivulla.

    Yksityisyys
    Yhteiskunta ottaa käyttöön uusia teknologioita, joilla kansalaiset luopuvat -- usein tietämättään -- yksityisyydestään. Esimerkiksi erilaiset maksu- ja bonuskortit, kännykät, sähköiset matkaliput ja "keksit" Internetissä keräävät tietoja käyttäjien kulutustottumuksista. Helppokäyttöisyys ja turvallisuus ovat olleet uusien teknologioiden tehokkaita myyntiargumentteja. On helppo ostaa räätälöityjen tarjousten mukaan ja tuntuu turvalliselta jos tietää vaikkapa lastensa tarkan sijainnin. Siis miksi huolestua?
    EFFi http://www.effi.org/yksityisyys/

    Ärhäkästi asialla?
    EFFi on ottanut ärhäkästi kantaa mm. verkon vapauden puolesta ja ohjelmistopatentteihin. EFFin yhteydessä toimii uutisarkisto ja sivuilta voi noutaa myös lehdistötiedotteita. Sivustolla, on myös avoin osasto, jonne jäsenet voivat jättää mielipiteitään.
    Viimeaikojen ns. tsetseenisivuista käyty keskustelu ei ole kuitenkaan saanut EFFin sivuilla sitä asemaa, jonka tapaus olisi ilman muuta ansainnut. Effin kanta on tullut esille lähinnä lehdistön kautta. (esim. Journalisti 3/12/2004). EFFilta odottaisi hiukan ärhäkämpää asennetta.

    EFFi - Alert
    EFFi on kehittänyt myös hälytysjärjestelmän tiukkoja sananvapautta tai verkon vapautta

    Mitä se vapaus olikaan?



    KAVKAZ englanniksi: http://www.kavkaz.org.uk/eng/
    Venäjäksi: http://www.kavkazcenter.com/russ/photo/operations/
    Chechenpress; http://www.chechenpress.com/
    Suomi-Tsetsenia Seura: http://www.kolumbus.fi/suomi-tshetshenia-seura/tutujev.htm Electronin Frontier Foundation: http://www.eff.org/
    Electronic Privasy information Center http://www.epic.org/
    The Center fo Democrasy and Tecnology: http://www.cdt.org/
    Americab Civil Liberties Union: http://www.aclu.org/
    Digital Freedom Network: http://www.dfn.org/
    Netfreedom: http://www.netfreedom.org/news_archive.asp?type=1 I
    nternet and Freedom: http://www.shedrupling.org/activist/internet/libre.php?lang=en Internet freedom: http://www.netfreedom.org/

    Vapaudesta on kysymys




    Keskusteluja vapaudesta: http://www.kotka.fi/~nuolioja/valvonta.htm
    Kansalaisen tietoverkko: http://www.helsinki.fi/jarj/ttyk/TIKAS.html
    Sanan vapaus ja vastuu: http://www.pjoy.fi/lehdet/0212pj.htm
    Verkko kiristyy: http://www.vapaasana.net/sisalto.php3?id=184
    Essee: http://www.hut.fi/~rrainist/pf/studio2/harjoitus2/essay.html
    Voiko verkko valvoa?: http://www.pjoy.fi/kirjat/imuutos/luku06c.htm





    googletettu sanoilla: verkon vapaus



    |


    keskiviikkona, helmikuuta 09, 2005


    Olen netissä - olen siis olemassa

    Muutama vuosi sitten luin keskustelupalstalta, että "Et ole olemassa, ellei nimesi ole netissä". Hämmennyin ja hätäännyin asiasta siinä määrin, että pakko oli laittaa oma nimi hakukoneeseen. Tuloksena oli kolme osumaa. Kiviriippa putosi sydämeltäni. Kun nyt muutama vuosi myöhemmin kokeilen jälleen, on omalla reaalinimellä osumia 28. Sen sijaan nimimerkkini ?Alan Bitit? saa jo 122 osumaa. Huomaa että Alan Bitit tulee lainausmerkkeihin.

    Olen jo vuosia kirjoittanut Näkökulma keskustelufoorumissa nimimerkillä Nestor. Kun kokeilen Nestoria hakufraasilla site:www.nakokulma.net Nestor - on tuloksena 1170 osumaa. Ja jos leikkiä vielä jatketaan nettipäiväkirjani eli Veppilokin nimellä, on tuloksena n. 400 osumaa, joista kaikki eivät tosin liity nettipäiväkirjaani. Näillä tuloksilla voin siis sanoa olevani olemassa, ainakin virtuaalitodellisuudessa

    Goglettaminen synnyttää väistämättä ajatuksen siitä, että kuka mahtaa olla Suomen eniten osumia keräävä reaalipersoona. Asiasta on varmasti jossakin tieto, mutta kokeillaan Googlella:

    Matti Nykänen: 31 000
    Tarja Halonen: 123.000
    Ville Valo: 135 000
    C.G.E. Mannerheim: 6800
    Väinö Linna: 6600
    Mikä Häkkinen: 76 600
    Paavo Nurmi: 40 400

    Ville Valo on siis tunnetuin suomalainen! Joku varmaan keksii vielä vetävämmän nimen. Jos haluat hieman poikkeavan näkökulman siihen kuka on tunnetuin suomalainen maailmalla, kokeile hakua "Tunntuin suomalainen" Tulokseksi saat sellaisia nimiä kuin Valto Laitinen, Gunnar Nordström, Einojuhani Rautavaara, Liisi Oterma, Erkki Kurenniemi, Viola Turpeinen ja monta muuta. Montako muuten tunnistit viimeeksi mainituista? Kannattaa googlettaa jos et tunnistanut. Suomalaisia he kaikki ovat.


    |


    perjantaina, helmikuuta 04, 2005


    Lue myös alempana olevat jutut
    Vieritä kunnes löydät etsimäsi tai etsi sivupalkin "Luetuimmista".
    Voit etsiä myös suoraan kuukausista. Nyt myös pikalinkeistä!

    Jokainen rosvokin sen tietää
    Varauslista kertoo milloin et ole paikalla

    Älä koskaan jätä mitään tunnistettavaa jälkeä itsestäsi ja ystävistäsi nettiin. Älä jätä koskaan sellaista asuntoilmoitusta nettiin, mistä näkee seinälläsi olevat arvotaulut tai asunnossasi olevat taide-esineet. Älä milloinkaan jätä nettiin asuntoilmoitusta, missä on asuntosi pohjapiirros, puhelinnumero,.perheesi nimi, ja muita strategisia tietoja.

    Asiansa osaava googlettaja poimii asunnonvälittäjän sivuilta henkilötietosi, syöttää ne Googleen, karttapalveluun, puhelinpalveluun, viranomaisen julkisiin rekistereihin ja niin edelleen. Eli kerää näin tietoja mahdollista vierailua varten. Rosvo saattaa lähettää Sinulle sähköpostilla nollaviestin vain tarkistaakseen oletko töissä vai lomalla.. Älä koskaan jätä myöskään nettisivuille sähköpostiosoitettasi. Jos se on aivan välttämätöntä niin kirjoita se muotoon etunimi,sukunimi miukumauku palveluntarjoaja, pääte. Siis näin: matti.meikalainen (miukumauku) palveluntarjoaja.net Tällä tavoin estät roskapostittajia liittämästä Sinua tietokantaansa.

    Ilkeät ihmiset
    Ilkeät ihmiset voivat käyttää netistä löytämiään tietoja monin tavoin hyväkseen. ja Sinua vastaan. Älä siis milloinkaan julkaise kuvaasi netissä, ei ainakaan yhdessä osoite, puhelinnumero, työpaikka- tai lomaosoitteen kanssa. Keskusteluryhmien profiilit ja IRC Galleria-tyyppiset sivuston ovat myös pedofiilien saalistuspaikkoja.

    Ilkimyksiäkin vaarallisempia ovat rikolliset, joilla on tuhansia keinoja etsiä salasanoja ja käyttäjätunnuksia, osoitteita, sähköpostiosoitteita, puhelinnumeroja tai käyttää juuri Sinun konettasi etäkoneena, roskapostin postituskoneena. Tai ehkä he vain haluavat varastaa henkilöllisyytesi nettikaupoissa asiointia varten. Ja Sinä maksat.

    Varauslista
    Tutkitaan sanaa varauslista. Olettamus on että jossakin on maja, huvila, sauna tai jokin muu kohde, jonka käyttövarauksen voi tehdä netissä- Sinä taas haluat tietää milloin paikalla ei todennäköisesti ole ketään häiritsemässä.. Kirjoitat siis Googlen hakukenttään sanat varauslista. ?partiomaja? tms. On myös varauslistoja, joista paljastuvat laitteet ja tarvikkeet, joita yhdistys vuokraa ja missä ne sijaitsevat.. Nekin saattavat houkutella väärinkäyttäjät liikkeelle.

    Varauslistoja

    http://www.lpk.partio.fi/papa/suve/kel/kampan_varauslista.htm
    http://www.helsinki.fi/~akontiai/kero.html


    Netistä löytyy kymmenittäin upeita sivuja, joilla varoitetaan ja opastetaan miten peruskäyttäjän tietoturvaa voi parantaa.

    Aloita vaikka näistä::

    http://www.tieke.fi/arkisto/tiveke/turva.htm
    http://www.tieke.fi/tietoturvaopas/
    http://www.tietoyhteiskunta.fi/=uutiset/160218



    |