Alanin Veppiloki

Kirjoita osoiteriville ainoastaan: clik.to/veppiloki

 Pikalinkit

Sirkesalon muistokirja
Tatskat ja lävärit
Google hacking
Nettikalenterit
Bushin rukoustiimi
Uhreilta varastetaan
Tsunami linkit
Katastrofin aikataulu
Tsunami videot
Vakoile naapureitasi
Suomalaiset foorumit
"Olga" vaanii verkossa
Phishingiä vastaan
Phishing huijaukset

 • Muista s-postilla!

 •  

   

  >
  Eka viesti 05.03.2004

  Homeland Security Advisory

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?


  perjantaina, helmikuuta 04, 2005


  Lue myös alempana olevat jutut
  Vieritä kunnes löydät etsimäsi tai etsi sivupalkin "Luetuimmista".
  Voit etsiä myös suoraan kuukausista. Nyt myös pikalinkeistä!

  Jokainen rosvokin sen tietää
  Varauslista kertoo milloin et ole paikalla

  Älä koskaan jätä mitään tunnistettavaa jälkeä itsestäsi ja ystävistäsi nettiin. Älä jätä koskaan sellaista asuntoilmoitusta nettiin, mistä näkee seinälläsi olevat arvotaulut tai asunnossasi olevat taide-esineet. Älä milloinkaan jätä nettiin asuntoilmoitusta, missä on asuntosi pohjapiirros, puhelinnumero,.perheesi nimi, ja muita strategisia tietoja.

  Asiansa osaava googlettaja poimii asunnonvälittäjän sivuilta henkilötietosi, syöttää ne Googleen, karttapalveluun, puhelinpalveluun, viranomaisen julkisiin rekistereihin ja niin edelleen. Eli kerää näin tietoja mahdollista vierailua varten. Rosvo saattaa lähettää Sinulle sähköpostilla nollaviestin vain tarkistaakseen oletko töissä vai lomalla.. Älä koskaan jätä myöskään nettisivuille sähköpostiosoitettasi. Jos se on aivan välttämätöntä niin kirjoita se muotoon etunimi,sukunimi miukumauku palveluntarjoaja, pääte. Siis näin: matti.meikalainen (miukumauku) palveluntarjoaja.net Tällä tavoin estät roskapostittajia liittämästä Sinua tietokantaansa.

  Ilkeät ihmiset
  Ilkeät ihmiset voivat käyttää netistä löytämiään tietoja monin tavoin hyväkseen. ja Sinua vastaan. Älä siis milloinkaan julkaise kuvaasi netissä, ei ainakaan yhdessä osoite, puhelinnumero, työpaikka- tai lomaosoitteen kanssa. Keskusteluryhmien profiilit ja IRC Galleria-tyyppiset sivuston ovat myös pedofiilien saalistuspaikkoja.

  Ilkimyksiäkin vaarallisempia ovat rikolliset, joilla on tuhansia keinoja etsiä salasanoja ja käyttäjätunnuksia, osoitteita, sähköpostiosoitteita, puhelinnumeroja tai käyttää juuri Sinun konettasi etäkoneena, roskapostin postituskoneena. Tai ehkä he vain haluavat varastaa henkilöllisyytesi nettikaupoissa asiointia varten. Ja Sinä maksat.

  Varauslista
  Tutkitaan sanaa varauslista. Olettamus on että jossakin on maja, huvila, sauna tai jokin muu kohde, jonka käyttövarauksen voi tehdä netissä- Sinä taas haluat tietää milloin paikalla ei todennäköisesti ole ketään häiritsemässä.. Kirjoitat siis Googlen hakukenttään sanat varauslista. ?partiomaja? tms. On myös varauslistoja, joista paljastuvat laitteet ja tarvikkeet, joita yhdistys vuokraa ja missä ne sijaitsevat.. Nekin saattavat houkutella väärinkäyttäjät liikkeelle.

  Varauslistoja

  http://www.lpk.partio.fi/papa/suve/kel/kampan_varauslista.htm
  http://www.helsinki.fi/~akontiai/kero.html


  Netistä löytyy kymmenittäin upeita sivuja, joilla varoitetaan ja opastetaan miten peruskäyttäjän tietoturvaa voi parantaa.

  Aloita vaikka näistä::

  http://www.tieke.fi/arkisto/tiveke/turva.htm
  http://www.tieke.fi/tietoturvaopas/
  http://www.tietoyhteiskunta.fi/=uutiset/160218  |